Kleuters lappen knuffel op in het LUMC

Array

LUMC even omgetoverd tot berenziekenhuis
Zo’n duizend kleuters komen van maandag 9 mei tot en met vrijdag 13 mei naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om hun knuffelbeest te laten nakijken. Op deze dagen doet het Leidse ziekenhuis namelijk dienst als Teddy Bear Hospital, een evenement dat is georganiseerd door de non-profit organisatie IFMSA-Leiden.

Veel kinderen zijn bang voor het ziekenhuis.

Die rare instrumenten, witte jassen en dokters kunnen intimiderend zijn. Om die angst weg te nemen, wordt elk jaar het Teddy Bear Hospital georganiseerd. Het doel is om kleuters van 4 tot en met 7 jaar uit de omgeving van Leiden en Oegstgeest op een leuke manier te laten kennismaken met de medische wereld.

Mondkapjes
De kinderen en hun ouders gaan aan de slag als doktersassistenten, geneeskundestudenten nemen de taak van ‘berendokters’ op zich. De kleuters hijsen zich voor de gelegenheid in echte witte jassen, inclusief handschoenen, mondkapjes en een chirurgenmutsen. Met de berendokters proberen ze uit te pluizen wat er mis is met hun knuffels. Daarna maken ze de knuffeldieren beter.

Voor het project zijn zo’n 1500 medische en verpleegkundestudenten benaderd. Uiteindelijk doet een groep van 250 studenten mee aan het project. Dat is een flinke toename in vergelijking met vorig jaar, toen 100 studenten meededen aan het Teddy Bear Hospital.

Over IFMSA-Leiden
IFMSA-Leiden maakt deel uit van de International Federation of Medical Students’ Associations – The Netherlands (IFSA-NL). Deze internationale organisatie van geneeskundestudenten draagt bij aan de volksgezondheid door allerlei projecten te organiseren.  Het Teddy Bear Hospital vindt elk jaar plaats op alle universitair medisch centra in Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen