Famed maakt zich zorgen over 2007, maar wat is hun nut?

Array

Vanochtend was Famed weer eens in het nieuws. Zij maken zich druk over 2007 en waarschuwen voor een nieuwe chaos als teveel mensen overstappen op een andere verzekering. Met wat ik nu ga schrijven zal ik wel een hoop mensen over me heen krijgen. Maar ik begrijp oprecht het nut van factoringmaatschappijen niet. Huisartsen kunnen namelijk via VECOZO hun bestanden zelf digitaal indienen en als je je bestanden aanbiedt bij Famed. Dan gaat dat op dezelfde manier. Het probleem van declaraties die niet betaald worden, ligt in de administratieachterstand die verzekeraars hebben of in het feit dat nog niet bekend is dat iemand een andere zorgverzekering heeft. Iets waar een derde partij zoals een factoringmaatschappij minder aan kan doen dan de huisarts of de zorgverzekering. Een goede huisarts kent zijn patienten en die weet dus als eerste en als beste de juiste gegevens van de patient te achterhalen.

De Dienstverlening voor Huisartsen van factoringmaatschappijen leek huisartsen een mooie oplossing om minder administratieve last te hebben. Velen zagen op tegen alle handelingen in de computer. Maar daar biedt een factoringmaatschappij helaas geen oplossing voor. En als gegevens niet bekend of achterhaalt kunnen worden door Famed, komt het toch weer terug bij de huisarts.

Als gegevens van patienten gewoon in Vecozo staan dan krijgt de huisarts gelijk zijn geld. Maar dat geldt ook voor declaraties ingediend via Famed. Alleen kosten die de diensten van famed geldt en van vecozo niet. Welke werkzaamheden neemt Famed uit handen van de huisarts?  Houden factoringmaatschappij huisartsen meer tijd over dan huisartsen die het zelf doen?

Ik zou graag willen weten hoe dat in uw praktijk is? Is de E-service van Fa-med  het beste antwoord op alle wijzigingen die sinds 1 januari 2006? 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen