Ambulancezorg groeit in 2009 met 3,9%

Array

In 2009 rukten ambulances een miljoen maal uit, om precies te zijn 1.041.966 maal. Dat was 3,9% meer dan in 2008. Eénderde van die miljoen ritten betrof besteld vervoer en tweederde spoedvervoer. Het bestelde vervoer groeide in 2009 met 2,5% en het spoedvervoer met 4,6%. Deze en nog veel meer gegevens staan vermeld in het zeer informatieve Ambulances in-zicht 2009, dat Ambulancezorg Nederland (AZN) onlangs uitgaf. U kunt het boek met 162 bladzijden bestellen bij AZN via [email protected] Tot zover dit bericht.

Op het tiende nationale spoedzorg congres op 17 september  komt de ambulancezorg in diverse workshops aan de orde. Zo worden de meldkamers in de USA (met speciaal, in enkele maanden opgeleide professionals) vergeleken met die in Nederland en Scandinavische landen, waar verpleegkundigen de telefoon aannemen. Medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken komen er pleiten voor één meldkamer ambulancezorg in Nederland. Zij zien dat als een ideaal voor de lange termijn. 

Julius onderzoeker drs. Nanne Bos legt uit hoe zij de ervaringen van melders van meldkamers heeft gemeten met een zogeheten CQ Index. Engeland experts dr. Henk van der Steeg en dr. Leontien Sturms brengen over het voetlicht, hoe de Engelse ambulances functioneren en binnen enkele minuten in Londen aanwezig zijn. Natuurlijk is dit maar een greep uit alle workshops op 17 september. Er zijn ook vele workshops over de huisartsenposten en de SEH afdelingen van ziekenhuizen. Wilt u naar dit congres? Klik dan hier, lees de brochure, schrijf u in, laat uw kennis opfrissen en deel uw ervaringen.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen