Veel (administratieve) rompslomp in GGZ-sector

Array

Medewerkers binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn veel tijd kwijt aan administratieve en bureaucratische rompslomp. Dat blijkt uit een inventarisatie van het personeelsbestand die onder meer door koepelorganisatie GGZ Nederland is uitgevoerd. De inventarisatie is dinsdag gepresenteerd.

Bijna een derde van de medewerkers (28 procent) heeft in het dagelijkse werk geen direct contact met patienten. Van deze groep doen drie op de tien medewerkers administratief werk. De personeelsleden die wel zijn aangenomen voor behandeling dan wel verzorging van patienten, besteden een derde van hun werk aan andere zaken dan die directe zorg aan de client.

Uit de inventarisatie blijkt, net als bij andere sectoren, dat de komende tien jaar veel nieuw personeel nodig zal zijn. Veel van de huidige medewerkers gaan dan met pensioen. Tegenwoordig worden steeds meer vrouwen aangenomen. Veel van die vrouwen werken in deeltijd en gaan over het algemeen eerder met pensioen dan hun mannelijke collega’s. De onderzoekers verwachten dat er daarom extra personeel nodig zal zijn.

Bron: (c) ANP 2010 alle rechten voorbehouden

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen