DBC-Onderhoud ontwikkelt DBC’s voor de somatische revalidatiezorg

Array

DBC-Onderhoud is gestart met de uitvoering van het DBC-ontwikkeltraject, gericht op invoering van DBC’s voor de somatische revalidatiezorg per 1 januari 2013.
In 2008 kondigde Ministerie van VWS aan de somatische revalidatiezorg over te hevelen vanuit de AWBZ naar de Zvw, waarbij de bekostiging via DBC’s moet gaan verlopen. Ter voorbereiding van de definitieve besluitvorming is DBC-Onderhoud gevraagd te onderzoeken wanneer invoering van DBC-bekostiging mogelijk is en in hoeverre aangesloten kan worden op de bestaande DBC-systematiek voor de medisch specialistische revalidatiezorg. In het bestuurlijk overleg van oktober 2009 heeft het Ministerie van VWS besloten om de somatische revalidatiezorg per 1 januari 2012 over te hevelen van de AWBZ naar de Zvw en de DBC-systematiek te introduceren per 1 januari 2013. Eind vorig jaar is DBC-Onderhoud in overleg met de betrokken partijen met de uitvoering van het DBC-ontwikkeltraject hiervan gestart. Als basis hierbij dient de nieuw ontwikkelde DBC-systematiek voor de somatische sector (DBC’s op weg naar transparantie), waarin ook revalidatiezorg is opgenomen. Ten behoeve van de ontwikkeling van de productstructuur start een groep instellingen al in 2011 met registreren van DBC-gegevens.

Op de nieuwe pagina somatische revalidatiezorg houdt DBC-Onderhoud u op de hoogte van de ontwikkeling van de DBC-systematiek voor de somatische revalidatiezorg.

Bron: DBC-Onderhoud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen