Roken eenmanszaak weer verboden

Array

In horecagelegenheden met en zonder personeel is roken verboden, zo moet het rookverbod van juli 2008 in de aangepaste Tabakswet worden uitgelegd.  Zo concludeerde het gerechtshof in Arnhem donderdag.

Een maand voorwaardelijke sluiting van het café en een boete van 1200 euro hangt de eenmanszaken Victoria uit Breda en De Kachel uit Groningen boven het hoofd, wegens een vermeende overtreding van het rookverbod. Donderdag bepaalt het gerechtshof in Arnhem of de kroegen schuldig zijn en straf verdienen.

De horecagelegenheden moesten voor het gerechtshof verschijnen, omdat zij volgens het OM gasten binnen lieten roken. De gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch hebben de kroegjes echter vrijgesproken, onder meer omdat het rookverbod niet goed in de wet zou staan beschreven. De Hoge Raad oordeelde dat het er wel goed staat en gaf het hof in Arnhem opdracht de zaak opnieuw te behandelen.

Bron: Ziekenhuis.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen