Nieuwe MRI in het Refaja ziekenhuis

Array

Maandag 7 juni (8 uur ’s ochtends) werd de nieuwe en technisch zeer hoogwaardige MRI geplaatst in het Refaja ziekenhuis. Na tien jaar neemt het Refaja ziekenhuis afscheid van de mobiele MRI-unit. Tien jaar geleden werd een mobiele MRI aangeschaft samen met het OZG, maar groot onderhoud, het op korte termijn moeten vervangen van de toestellen en de opgelopen wachttijden, hebben de organisatie doen besluiten een vaste voorziening te installeren. De (ver)bouwwerkzaamheden voor het plaatsen van de machine zijn in volle gang. Op 7 juni arriveert de nieuwe MRI en de verwachting is dat deze begin juli operationeel zal zijn.

Met de komst van een nieuwe MRI wordt niet alleen de kwaliteit van het onderzoek enorm verbeterd, ook de toegangstijden zullen flink korter worden door de continue beschikbaarheid. De huidige toegangstijden bedragen voor de mobiele unit toch al gauw zo’n zes tot acht weken.

Het Refaja ziekenhuis heeft ruim 1 miljoen euro in het nieuwe toestel en aanpassing van het gebouw geïnvesteerd. Eerder investeerden wij flink in een nieuwe harthcatheterisatie/- interventiekamer. Ook wordt dit jaar nog een röntgentoestel vervangen door een sneller en betere toestel. De afdeling radiologie is hiermee volledig up-to-date uitgerust.

MRI-onderzoek
MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. De MRI bestaat uit een tunnel en een verschuifbare tafel. MRI is een onderzoeksmethode waarbij van buitenaf afbeeldingen van het inwendige van de mens kunnen worden gemaakt. De werking van MRI is niet gebaseerd op röntgenstraling, maar op magnetische velden en radiogolven. Met een sterke magneet en radiogolven worden er in het te onderzoeken lichaamsdeel radiogolven opgewekt. Een antenne vangt de signalen op en de computer zet deze om in beelden. Zo kunnen er doorsneden van het lichaam worden weergegeven.

In principe kan van alle lichaamsdelen een MRI worden gemaakt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen