AMC heeft een nieuw verpleegkundig profiel

Array

Beweging in verpleging
Het AMC heeft een nieuw verpleegkundig profiel, de nieuwe visie van het AMC op alle aspecten van de verpleegkunde.‘The professional in the lead’, zo luidt sinds jaar en dag de gevleugelde term. Dankzij een verpleegkundig loopbaanplan is dit in het AMC ook gerealiseerd voor verpleegkundigen. Mede door de komst van de Amsterdam School of Health Professions (een samenwerking van de UvA, het AMC en de Hogeschool van Amsterdam) is hun opleiding veranderd. Ook is er veel meer nadruk gekomen op evidence based practice, verpleegkundig handelen waarvan het effect onderbouwd wordt door wetenschappelijke studies. De master ‘Evidence based practice’ getuigt hier bijvoorbeeld van. Bovendien organiseert het AMC speciaal voor verpleegkundigen uit het hele land jaarlijks de Anna Reynvaan Lezing en de conferentie ‘Professional in the lead’. Via een extra innovatie-impuls wordt verder invulling gegeven aan de rol die het AMC speelt in de opleiding en scholing van verpleegkundigen. Daarnaast zal deze beroepsgroep een duidelijker positie krijgen binnen het kwaliteitsbeleid. Op die manier is en blijft het verpleegkundig profiel van het AMC inspirerend voor de rest van het land.

Welke waarden streven wij na? Wat is en wat wordt de rol van verpleegkundigen? Welke eisen stelt dat aan onze opleidingen?
Natuurlijk willen we graag reacties horen. Daarom is er deze website. Hieronder kunt u het profiel zelf downloaden.

“Beweging in Verpleging”
Download hier


Vertel wat u in beweging brengt…
Reageer

Presentatie

Hierboven ziet u het filmpje dat vertoond werd tijdens de introductie op 4 maart j.l.

Ook de hele PowerPoint presentatie is online te zien.

PowerPoint presentatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen