Landelijke (anti) Luizendag: Geen luis te vinden op 3 maart!

Array

LSH-superheld-banner(1).gifOp de meeste scholen zijn deze week de luizenmoeders weer driftig met kammen in de weer. Na elke vakantie worden kinderen gecontroleerd, want een luizenuitbraak leidt tot grote ellende. Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis roept alle ouders, leerlingen en scholen van Nederland op om mee te doen aan de Landelijke Controle Hoofdluis.
Meer informatie voor scholen
Meer informatie voor ouders

Wat houdt de Landelijke Controle Hoofdluis in?
Alle kinderen krijgen voor 1 maart een folder van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis met kaminstructies mee naar huis. In deze folder vragen we ouders om op 2 maart de haren van hun kinderen zelf uit te kammen.
Op Landelijke (anti) Luizendag -3 maart- organiseert de school dan een ‘standaard’ controle voor alle kinderen. Als alle scholen en alle ouders meedoen is Nederland op 3 maart luisvrij!
Dat zou mooi zijn!
Welke Scholen doen mee?
Alle scholen die dit een leuke actie vinden worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

Wie voert de Landelijke Controle Hoofdluis uit?
De organisatie van de Landelijke (anti) Luizendag en de Landelijk Controle Hooflduis is in handen van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis. De controles op de scholen die meedoen worden gewoon door het normale luizenteam uitgevoerd. Scholen die nog geen luizenteam hebben, kunnen wellicht deze dag aangrijpen om er een op te richten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen