Verheugt: prasugrel redt geen levens

Array

freek verheugtVerheugt wacht daarom liever op de lancering van ticagrelor.“In tegenstelling tot eerdere berichten, is het nieuwe middel prasugrel, ter preventie van atherotrombotische complicaties bij patienten met een acuut coronair syndroom (ACS) die een dotterbehandeling hebben ondergaan, niet levensreddend.“Het is meer van hetzelfde. Maar het is zeker niet levensreddend.” Cardioloog Freek Verheugt is terughoudend over het gebruik van prasugrel, als vervanger van plavix. “Prasugrel werkt weliswaar sneller en beter dan plavix, het geeft ook meer bloedingen. Vier op de duizend patienten bloed dood na gebruik van prasugrel tegenover één op de duizend bij plavix. Daarom moeten cardiologen terughoudend zijn in het gebruikt van prasugrel bij ouderen mensen met een hoger bloedingrisico.”

Het nieuwe middel heeft de merknaam EFIENT(r) (prasugrel) en werd gisteren door Lilly Nederland en DAIICHII SANKYO gepresenteerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen