Expositie ‘Gebruik je hersens!’ in Medisch Spectrum Twente

Array

hersenenIn de periode van 1 augustus tot 1 november 2009 is de reizende expositie ‘Gebruik je hersens!’ te bezichtigen in Medisch Spectrum Twente. Een bijzonder samenwerkingsproject waarbij ZonMw, Stichting BWM, de Hersenstichting, NWO, het LUMC en museum Naturalis en de vakgroep neurologie van MST de handen ineen hebben geslagen. ‘Gebruik je hersens!’ is een reizende tentoonstelling die je laat ontdekken hoe de hersenen zich ontwikkelen en hoe ze verouderen. Verder toont de expositie de mogelijke aandoeningen en de onderzoeken die Medisch Spectrum Twente verricht op het gebied van hersenen.

Hersenen zijn heel bijzonder. Heb je daar wel eens aan gedacht? Ze maken dat je niet alleen kunt denken, maar ook bijvoorbeeld kunt lopen, horen, zien, praten en voelen. In de tentoonstelling ‘Gebruik je hersens!’ ontdek je hoe hersenen ontwikkelen en verouderen, maar ook welke ziekten deze processen verstoren of versnellen. In deze expositie loop je als het ware door hersenen heen, en leer je door middel van interactieve spelletjes meer over het bijzondere van hersenen. Daarnaast laat de tentoonstelling zien welke onderzoeken MST verricht op het gebied van hersenen.

De tentoonstelling ‘Gebruik je hersens!’ komt tot stand door nauwe samenwerking tussen NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), ZonMw (de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie), stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij (BWM), het LUMC, Hersenstichting Nederland en museum Naturalis.

De expositie toont de ontwikkeling van de hersenen, de mogelijke aandoeningen en de onderzoeken die Medisch Spectrum Twente uitvoert op het gebied van hersenen.

‘Gebruik je hersens!’ is niet alleen een tentoonstelling. Voor wie meer wil weten over hersenen en hersenonderzoek is er een uitgebreide website www.natuurinformatie.nl/hersenen. Bij de start van de expositie verschijnen twee publicaties: het cahier ‘Vergrijzend Brein’ van de stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij en een publicatie voor kinderen van de Hersenstichting Nederland, getiteld ‘Zet je hersenen aan het werk’. Beide boekjes zijn bij de tentoonstelling te koop.

De tentoonstelling is vanaf 1 augustus tot 1 november 2009 gratis te bezichtigen in het Vrouw Kind Centrum van Medisch Spectrum Twente (MST, Haaksbergerstraat 55, 7513 ER Enschede). De reizende expositie zal bij vertrek uit ons ziekenhuis doorreizen naar andere ziekenhuizen in Nederland.

Bron:MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen