Niet gecategoriseerd

Rosa Jansen nieuwe voorzitter raad van toezicht De Hoogstraat Revalidatie

Array

Per 1 januari 2023 treedt mr. Rosa Jansen toe tot de raad van toezicht van De Hoogstraat Revalidatie. Tevens zal zij het voorzitterschap van de raad overnemen van dr.mr. Mirjam de Bruin die na 2 zittingsperioden afscheid neemt.

Rosa Jansen heeft een brede juridische expertise vanuit haar jarenlange ervaring zowel als rechter als ook in verschillende bestuurlijke rollen. Rosa Jansen is woonachtig in Utrecht en momenteel bestuurder van de Stichting Slachtofferhulp en de Stichting Perspectief Herstelbemiddeling. “Als mens werk ik op basis van wederzijds vertrouwen en zoek ik naar hetgeen ons verbindt waarmee voor organisaties, teams en medewerkers de mogelijkheid ontstaat om prestaties te verbeteren en zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Dit wil ik graag inzetten om de zorg voor revalidanten in De Hoogstraat Revalidatie verder te versterken en verbeteren” aldus Rosa Jansen.

De raad van toezicht is verheugd over de toetreding van mr. Rosa Jansen. Prof. dr. W. Spaan, vicevoorzitter raad van toezicht: “Met de nieuwe voorzitter krijgt de raad van toezicht een voorzitter met een brede juridische en bestuurlijke achtergrond die afkomstig is uit de regio, die een waardevolle bijdrage zal leveren aan De Hoogstraat Revalidatie”. Namens de raad van bestuur geeft dr. Jan- Willem Meijer, voorzitter raad van bestuur, aan dat het bestuur uitkijkt naar de samenwerking: “Rosa Jansen brengt een brede expertise in, heeft een scherpe visie op governance en is een betrokken en verbindend persoon.”

Over De Hoogstraat Revalidatie

De Hoogstraat Revalidatie bestaat uit Stichting De Hoogstraat Revalidatie, Stichting De Hoogstraat Orthopedietechniek en Stichting Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. De Hoogstraat Revalidatie is een medisch specialistisch revalidatiecentrum voor kinderen en volwassenen. Landelijk bekend om succesvolle integratie van patiëntenzorg, innovatieve projecten en kennisontwikkeling door wetenschappelijk onderzoek in het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht KCRU, een samenwerkingsverband tussen De Hoogstraat Revalidatie en het UMC Utrecht. Deze kennis en ervaring wordt getoetst, gedeeld en gebruikt om jong en oud te ondersteunen met gerichte informatie, behandeling, stevige training en slimme (technische) aanpassingen. Samen met De Hoogstraat Orthopedietechniek en Jan van Rijn Kinderfysiotherapie hebben we als doel hen naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te helpen. Partner, ouders, kinderen en/of vrienden zijn actief betrokken en spelen een centrale rol.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.