Marten Kroese naar Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

Array

Marten Kroese, lid van de raad van bestuur van Máxima MC, stopt per 1 juli als bestuurder van Máxima MC om zijn loopbaan te vervolgen als voorzitter van de raad van bestuur van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (Adrz) in Zeeland. De raad van toezicht van Máxima MC laat op korte termijn weten op welke wijze de vrijgekomen positie in het bestuur van Máxima MC zal worden ingevuld. 

Marten: “Natuurlijk heb ik een dubbel gevoel om een ziekenhuis te verlaten waar ik het zo naar mijn zin heb gehad. Ik heb met veel plezier met alle collega’s samengewerkt aan onze missie om Brabant gezonder te maken. Ook kijk ik met een bijzonder gevoel terug op de afgelopen twee crisisjaren. Het doorzettingsvermogen van onze medewerkers en de flexibiliteit van de organisatie laten een onuitwisbare indruk achter.

Ik ga Máxima MC na 5 jaar verlaten met een trots gevoel en ben ervan overtuigd dat het ziekenhuis een nog mooiere toekomst tegemoet gaat.” Chiel Huffmeijer, voorzitter van de raad van toezicht: “We vinden het uiteraard ontzettend jammer dat Marten Máxima MC gaat verlaten. Martens deskundigheid, onder andere op het gebied van de financiën, zal sterk worden gemist. Mede dankzij de inzet van Marten, ook tijdens de lastige coronajaren, heeft het ziekenhuis een solide financiële basis. Daar zijn wij hem dan ook zeer erkentelijk voor. Naast zijn bestuurlijke kwaliteiten, zijn wij hem ook dankbaar voor zijn inzet bij organisatiebrede programma’s.”

Bron: Máxima MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen