Last onder dwangsom voor Stichting Warande

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Warande op 14 april jl. een last onder dwangsom gegeven. Warande kreeg eerder een aanwijzing. In deze aanwijzing stond dat de organisatie de medicatieveiligheid en cliëntdossiers op orde moest hebben. In december 2016 had Warande de medicatieveiligheid al op orde. De cliëntdossiers bleken nog niet bij alle locaties van Warande op orde zijn. Stichting Warande heeft daarmee niet aan dat gedeelte van de aanwijzing voldaan. Daarom legt de inspectie nu een last onder dwangsom op.

Wat moet Warande doen?

Warande moet zo snel mogelijk zorgen dat er voor alle bewoners een goed en actueel cliëntdossier is. Ieder cliëntdossier moet een logisch verband bevatten tussen aan de ene kant de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van de cliënt en aan de andere kant de invulling van de zorg en behandeling. De cliënten en hun vertegenwoordigers moeten betrokken zijn bij het opstellen van het zorgplan en het ermee eens zijn. Het is belangrijk dat er een goed dossier is. Alle medewerkers moeten kunnen zien welke zorg iedere bewoner nodig heeft.

Vervolg

Stichting Warande krijgt 6 weken om aan de last te voldoen. Als zij niet binnen deze termijn aan de last voldoet, moet Warande – per week dat niet wordt voldaan – een dwangsom betalen van € 1.000,. Dit met een maximum van tien weken. Wanneer dan nog niet is voldaan aan de genoemde last, kan opnieuw een last onder dwangsom worden opgelegd. Eventueel met andere bedragen.

Bron: IGZ

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen