Boek over 27 jaar werken in de zorg met dementerende ouderen

Array

‘Zuster, als mijn vrouw nog een dochter krijgt dan mag jij het zijn’
22 januari 2016 verschijnt het boek ‘Zuster, als mijn vrouw nog een dochter krijgt, dan mag jij het zijn’ van Franciene Timmers. Franciene heeft 27 jaar als verzorgende gewerkt in een verpleeghuis voor ouderen die dementeren. Ze is openhartig, kwetsbaar in haar professionele handelen en laat niets aan de verbeelding over. In ‘Zuster, als mijn vrouw nog een dochter krijgt, dan mag jij het zijn’ vraagt ze om begrip voor bewoners en verzorgers.

Op soms aangrijpende wijze laat ze overeenkomsten zien tussen enerzijds de strijd van dementerende mensen om hun onvindbare leven toch terug te vinden en anderzijds de worsteling van professionals om hen daarbij te helpen, soms tegen beter weten in.

Franciene Timmers laat zien dat werken in een verpleeghuis veel meer vraagt dan zorg alleen. Al lezende groeit de waardering voor het complexe maatwerk dat de schrijfster en haar collega’s elke dag weer moeten uitvinden. Er is geen enkele dag- of nachtdienst waarin niet wordt getwijfeld, wordt geaarzeld en telkens een niet eerder bestaande oplossing voor een probleem moet worden gevonden. Het wordt duidelijk dat lesboeken ontoereikend zijn en procedures, regels en formele opdrachten niet zelden obstakels zijn.

Anneke Groenenberg, directeur/bestuurder van Huize Het Oosten: ‘Ik vind het een integere en herkenbare inkijk in de praktijk, die veel complexer is dan goed of fout.’
Monique Kempff, voorzitter van NU ’91: ‘Als ik oud ben, hoop ik dat er iemand als Franciene is.’ Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland: ‘Het vak heeft een behoorlijke invloed op je privéleven.’

omslag-francien-timmers-VZ__58236_stdTitel: ‘Zuster, als mijn vrouw nog een dochter krijgt, dan mag jij het zijn’
ISBN 978 90 8666 395 8
Auteur: Franciene Timmers, Brunssum
Prijs € 15,50
Verkrijgbaar bij de betere boekhandel vanaf 22 januari 2016

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen