Martha Flora opent nu ook in Maastricht beschermde omgeving voor mensen met dementie

Array

Begane grond van verouderd verzorgingshuis getransformeerd tot pop-up locatie Martha Flora
19 juni opent Martha Flora, aanbieder van particuliere dementiezorg, een unieke pop-up locatie in Maastricht. In de aanloop naar het definitieve Martha Flora huis nabij het Calvarieklooster in Maastricht, wordt de begane grond van het verouderde zorgcentrum Molenhof momenteel aangepast naar een Martha Flora leefomgeving voor mensen met dementie. Oprichter van Martha Flora, Marco Ouwehand opent op 19 juni officieel deze nieuwe Martha Flora locatie.

152841-20150106_Logo_Martha_Flora_met_payroll-ce8aae-large-1420555560
In de aanloop naar de definitieve locatie van Martha Flora in Maastricht, het Calvarieklooster aan de Calvariestraat, eind volgend jaar, wordt nu gestart met een voorlooplocatie in de vorm van een pop-up locatie.

De begane grond van zorgcentrum Molenhof aan de Sint Pietersstraat, gelegen op één van de mooiste plekjes van Maastricht, wordt momenteel met creatieve ingrepen getransformeerd naar een Martha Flora huis met ruimte voor negen bewoners. Martha Flora heeft de ambitie om de beste zorg voor mensen met dementie te bieden wanneer zij niet meer thuis kunnen wonen.

Belangstellenden kunnen op 19 juni in Maastricht zelf kennismaken met het bewezen zorgconcept van Martha Flora. De beschermde samenleving van een Martha Flora huis biedt de bewoners naast een eigen comfortabele studio, de keuze uit uiteenlopende gemeenschappelijke ruimten, met een verschillende sfeer en een verschillend prikkelaanbod (de Meander).

“Het betekent veel voor mij om juist in de stad Maastricht, waar ik dierbare herinneringen aan mijn moeder koester, nu samen met mijn vader deze locatie te openen.„Marco Ouwehand, oprichter Martha Flora

Samenwerking zorgaanbieder Envida
Op haar locaties zoekt Martha Flora intensieve verbinding en samenwerking met lokale zorgaanbieders. Voor de locatie Maastricht is dat zorgaanbieder Envida, die de samenwerking met Martha Flora tevens ziet als impuls voor de uitbreiding van haar aanbod in dementiezorg.

Wie is Martha Flora?
Martha Flora is de eigenzinnige moeder van Marco Ouwehand. In 2004 bleek dat zij de ziekte van Alzheimer had. Het was haar grootste nachtmerrie om dement in een verpleeghuis te eindigen. Ouwehand besloot een ‘droomhuis met houvast’ te ontwikkelen,waaraan hij zijn moeder met een gerust hart kon toevertrouwen. Helaas kwam dat huis voor zijn moeder te laat. Ze overleed in 2008. Inmiddels heeft het onderscheidende zorgconcept van Martha Flora zich ruimschoots bewezen. Eén van de pijlers van Martha Flora is: ‘Familie hoort er bij’. Familieleden zijn altijd welkom in de Martha Flora huizen en worden actief betrokken bij het dagelijks leven van de bewoners.

Over Envida
Envida is de aanbieder van woon, welzijn en zorgdiensten voor ouderen en chronisch zieken in Maastricht en het Heuvelland. Als betrouwbare professionele samenwerkingspartner  streeft Envida naar een krachtige samenwerking met overheden, verzekeraars en collega aanbieders op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen