Van Benthem & Keulen breidt haar brancheteam Zorg uit

Array

Van Benthem & Keulen trekt Senior Manager Healthcare aan van PwC.
Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat breidt per 18 mei haar expertise wederom verder uit. Wouter Koelewijn versterkt het brancheteam Zorg na zijn periode als Senior Manager Healthcare bij PwC. Koelewijn was daarvoor werkzaam als advocaat en heeft van 2007 tot en met 2013 opgetreden voor zorginstellingen, zorgverzekeraars en koepelorganisaties.

Wouter Koelewijn 3Met de komst van Koelewijn breidt Van Benthem & Keulen haar brancheteam Zorg uit met gedegen kennis en expertise op de terreinen van overheidsregulering en financiering van de zorgsector (care en cure) en kan zij haar zorgcliënten full service juridische diensten van topniveau  aanbieden. Koelewijn blijft daarnaast als docent gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich bezighoudt met onderzoek en onderwijs op terrein van de werking van het zorgstelsel.

Directeur Johan Koggink:De zorg is een van de belangrijkste strategische speerpunten binnen Van Benthem & Keulen. Met de komst van Wouter wordt ons brancheteam Zorg nog sterker en kunnen wij onze relaties in de zorg op alle rechtsgebieden bedienen. Wouter kan naast zijn advocatuurlijke en consultancy expertise bogen op jarenlange ervaring in de rechtswetenschap en onderwijs. Hij heeft een glashelder totaaloverzicht van ontwikkelingen in de zorg die cruciaal zijn om voor onze relaties in de zorg te kunnen optreden als trusted advisor in de snel veranderende en juridisch complexe wereld van de zorg.

 

Wouter Koelewijn over zijn overstap: “De innovatieve kracht van het kantoor, het waardevolle  serviceconcept vanDienst en de full service juridische dienstverlening op topniveau maken Van Benthem & Keulen bij uitstek het kantoor om zorgcliënten in de snelveranderende en complexe wereld van de  zorgregelgeving optimaal van dienst te kunnen zijn. Ik kijk ernaar uit om de zorgpraktijk verder te helpen uitbouwen.”

 

Achtergrond
Koelewijn is een allround gezondheidszorg advocaat en heeft ruime ervaring met vrijwel alle deelgebieden die het stelsel van de gezondheidszorg raken (tariefregulering, risicoverevening, budgetregulering,  zorginkoop, privacy en patiëntendossiers, Wmo 2015, Wet langdurige zorg, toezicht- en handhaving in de zorg). Hij adviseert, procedeert en contracteert met betrekking tot al deze deelgebieden.

Hij heeft een uitgebreide ervaring met vraagstukken rond de invoering van de integrale bekostiging per 1 januari 2015 in de medisch specialistische zorg en de impact daarvan op de rechtsverhouding tussen medisch specialisten en het ziekenhuis. Hij adviseert en procedeert voor instellingen en medisch specialistische bedrijven met betrekking tot uiteenlopende vraagstukken die voortvloeien uit de nieuwe rechtsverhouding.

Over Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen is het toegankelijke topkantoor met circa 75 juridische professionals in advocatuur en notariaat. Het kantoor richt zich op grote en middelgrote ondernemingen en vermogende particulieren. Daarnaast is het sterk vertegenwoordigd in de zorg-, onderwijs-, overheids-, financiële en retailsector. Van Benthem & Keulen is lid van SCG Legal, een internationaal netwerk van meer dan 148 advocatenkantoren in 82 landen. Van Benthem & Keulen gelooft in proactieve dienstverlening, hanteert een pragmatische aanpak en maakt hoogwaardige dienstverlening toegankelijk met een uniek serviceconcept: vanDienst. Van Benthem & Keulen behoort tot de top vier snelst groeiende kantoren in Nederland (2012 en 2013, bron: Advocatie.nl) en de top vier van de MT 100 (2014) www.vbk.nl.

Bron: VBK

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen