Rapport evaluatiecommissie Tuitjenhorn twee maanden vertraagd

Array

Tweede KamerHet onafhankelijk onderzoek naar het handelen van betrokken instanties in de zaak Tuitjenhorn is twee maanden vertraagd. De onafhankelijke commissie, onder leiding van voormalig vice-president van de Hoge Raad Bleichrodt, zou haar rapport oorspronkelijk eind januari presenteren. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven ministers Opstelten en Schippers dat de commissie om twee maanden uitstel heeft gevraagd.

Het rapport wordt nu eind maart gepresenteerd. De commissie zegt aanzienlijk meer gesprekken met betrokkenen te hebben gevoerd dan aanvankelijk gedacht, waardoor het feitenonderzoek langer heeft geduurd. In het onderzoek wordt het optreden van ziekenhuis AMC, de IGZ, het Openbaar Ministerie, het ministerie van VWS (als eindverantwoordelijke voor IGZ) en de beroepsverenigingen van artsen LHV en KNMG onderzocht.

KNGM en LHV hebben zich na het incident in Tuitjenhorn samen met andere artsenorganisaties hard gemaakt voor onafhankelijk onderzoek naar de proportionaliteit en de inhoudelijke gronden van het handelen van IGZ en OM. Het onderzoek van de commissie Bleichrodt volgt op de afronding van het interne calamiteitenonderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het is nog onduidelijk of en wanneer dit onderzoek openbaar wordt gemaakt.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen