OLVG en Erasmus & Sint Fransiscus Gasthuis nemen kussens in ontvangst

Array

COCO-MAT start dit jaar met de donatie van speciale hartvormige kussens (Heart Pillows) die het heling proces verbeteren bij mensen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan. COCO-MAT Nederland doet dit in samenwerking met American Women Club Overseas (AWCO), een VN-geaccrediteerde organisatie Amerikaanse vrouwen) en zal de kussens schenken aan de oncologie afdelingen van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam en aan het Erasmus & Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

De Heart Pillow is een zacht hartvormig kussen, dat speciaal ontworpen is om de pijn te verlichten en de ongemakken van een borstoperatie dragelijker te maken. De hartvormige kussens worden in de eerste fase van de post-operatieve periode gegeven aan vrouwen die het kussen deels onder de oksel en op de plek van de geamputeerde borst kunnen dragen, om het helingsproces te versnellen. Het Heart Pillow Project is een initiatief dat in 2001 is gestart in het Erlanger Medisch Center in Tennessee in de Verenigde Staten en sindsdien al in meer dan 50 steden en in achttien landen is uitgerold.

De hartvormige kussens zijn gemaakt van restproducten uit COCO-MATs  productieprocessen en zijn uitsluitend van duurzaam natuurlijke materialen gemaakt. De hartvormige kussens zijn van 100% katoen en van puur wol gemaakt en zijn gemakkelijk te wassen. De kussens worden geleverd in katoenen COCO-MAT tassen.

Vanaf 1 oktober en voor een heel jaar, zal COCO-MAT het Heart Pillow Project steunen. Voor elk verkocht hoofdkussen zal COCO-MAT één Heart Pillow doneren aan vrouwen die deze goed kunnen gebruiken.

Deze actie zal vanaf 1 oktober lopen in Amsterdam, Düsseldorf, Rotterdam, Milaan, Antwerpen en Parijs en zal voor twee weken plaatsvinden. Dit project dat sinds 2012 in Griekenland door COCO-MAT van start is gegaan, heeft al zo’n 2.500 hartvormige kussens opgeleverd voor donatie aan verschillende in kankergespecialiseerde ziekenhuizen en klinieken.

COCO-MAT is in 1989 opgericht en marktleider op het gebied van natuurlijke slaapproducten, bedlinnen, handdoeken en meubels voor huis en hotel. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen uit duurzame bronnen; zoals kokosvezels, natuurlijk rubber, wol, katoen, zeegras, paardenhaar, zijde, linnen, hout en ganzendons.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen