Wereldreis in zeilboot voor onderzoek naar kanker VUmc CCA

Array

Komende zaterdag 26 juli begint zeezeiler Luc Overtoom vanuit Amsterdam aan zijn twee jaar durende zeiltocht rond de wereld. Zijn doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het kankeronderzoek van VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA).

De zeil-wereldreis was jarenlang de grote droom van Luc Overtoom en zijn vrouw Trudy, maar in 1998 werd zij ziek; ze kreeg borstkanker. Jarenlang was zij onder behandeling bij VUmc, maar in 2011 overleed zij uiteindelijk toch aan de ziekte. “Het is ontzettend jammer dat wij die zeiltocht niet meer samen hebben kunnen doen. Maar omdat Trudy zo goed is behandeld door de mensen van VUmc CCA wil ik iets terugdoen: ik gebruik mijn zeiltocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het kankeronderzoek van VUmc. De kosten voor de reis draag ik zelf, dus alles dat ik ophaal gaat direct naar het kankeronderzoek”, zegt Overtoom.

Wereldreis in zeilboot voor onderzoek naar kanker VUmc CCA

Wereldreis in zeilboot voor onderzoek naar kanker VUmc CCA

Meevaren
Overtoom geeft mensen de kans om tegen betaling van een behoorlijk bedrag een etappe van zijn zeilreis mee te varen. Op die manier delen zij in het grote avontuur van Overtoom. Ook kunnen de thuisblijvers voor 50 euro een zeemijl sponsoren . Zo hoopt hij 1,5 miljoen euro op te halen voor het onderzoek van VUmc CCA naar ‘Therapie op Maat’

Trossen los
Aanstaande zaterdag begint Overtoom aan zijn lange zeilreis. Om 16.00 uur gooit hij de trossen los en zal zijn boot onder begeleiding van ‘erewater’ – bij hoge uitzondering aan een particulier verleend – door sloepen naar IJmuiden worden geleid. Daar hijst hij de zeilen op weg naar zijn eerste stopplaats: Madeira.

Publiek is van harte welkom om Overtoom te komen uitzwaaien in de Amsterdam Marina, bij restaurant Loetje aan ’t IJ, Werfkade 14, 1033 RA Amsterdam.

Lees meer over het project Setting Sail for Cancer Research

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen