LED-prijs voor ondernemer in bedrijvencentrum Mµ

Array

Bedrijvencentrum Mµ, waar Brainport Development de directie over voert, heeft een prijswinnaar in huis: het bedrijf Vitaallicht wint op het LED-evenement 2013 de publieksprijs voor een lamp die buitenlicht imiteert, met een spectaculair positief effect op de gezondheid. Maarten Voorhuis is de ondernemer achter de innovatie. “Hiervoor was ik werkzaam in Amsterdam, maar voor ‘licht’ moet je in Eindhoven zijn. De Brainport regio biedt daarvoor de technologie en goede marketingkansen. Daarom heb ik me gevestigd in Mµ op de High Tech Campus Eindhoven, midden in het Brainport netwerk.”

Meer dan 650 LED-designers, ontwikkelaars en lichtadviseurs bezochten 29 november het LED-evenement 2013 in Den Bosch. Dit deskundig publiek verkoos de lamp van Vitaallicht tot ‘LED-applicatie van het jaar’. Minister Henk Kamp opent met Jos Engelen Brainport Mu gebouwVitaallicht LED prijs“Het is een energiezuinige lamp die de zon nadoet, en waar je energie van krijgt”, legt Voorhuis uit. “Dankzij de juiste lichtintensiteit op het juiste moment, word je productiever overdag en slaap je ’s nachts beter.”

Magie
Voorhuis is een man met een missie. Zijn idee voor Vitaallicht ontstond toen hij zich verdiepte in onderzoeken die het belang van buitenlicht benadrukken voor het bioritme van mensen. “Ik werd gegrepen door de magie van licht en verbaasde me over de gezonde aspecten ervan.” Daarop verruilde hij zijn marketingbaan bij Philips voor het zelfstandig ondernemerschap. TU/e dacht graag met hem mee en in het Eindhovense Metatronics vond hij een partner voor het ontwikkelen van de elektronica en software voor de lamp. Brainport Development bracht hem in contact met GBO Design dat tekende voor het ontwerp. De samenwerkingsverbanden droegen bovendien bij aan de promotie van Vitaallicht, benadrukt Voorhuis. “Zo exposeerde GBO Design de lamp tijdens Dutch Design Week en op de Domotica & Slim Wonen beurs. Wat me ook flink verder heeft gebracht, was deelname aan het Innovate Dementia project van Brainport Development. Daar is in de praktijk het effect getest van een imitatiezon op ouderen met dementie. Bij een aantal van hen leek de gezondheid er op vooruit te gaan, wat stof biedt voor nader wetenschappelijk onderzoek.”


Met het oog op verdere netwerkmogelijkheden vestigde Vitaallicht zich in Mµ, één van de vier thematische bedrijvencentra waar Brainport Development de directie over voert. Mµ ligt op de High Tech Campus Eindhoven en is speciaal bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven met R&D activiteiten op het gebied van Lifetech en New Energy. “Ik doe hier interessante contacten op en lift mee op de uitstraling van de campus. En waar kan ik beter zitten dan in ‘lichtstad’ Eindhoven? Mµ geeft ‘body’ aan Vitaallicht.” Dat bleek al bij de officiële opening van Mµ maart dit jaar door minister Henk Kamp: Voorhuis kreeg daar de kans om zijn lamp aan de minister te laten zien. “Die toonde zich buitengewoon enthousiast en had er het liefst meteen een meegenomen naar Den Haag.”

Bron: Brainport Development

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen