Thuisarts.nl wint Innovatieprijs ZN

Array

Gisteren heeft Thuisarts.nl de Niek de Jongprijs van Zorgverzekeraars Nederland gewonnen. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’. Het Nederlands Huisartsen Genootschap is trots en blij met de erkenning voor Thuisarts.nl als onafhankelijke publiekswebsite met betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, overhandigde vanmiddag in Zeist de cheque van 10.000 euro aan de vertegenwoordigers van het NHG. De prijs zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van een Thuisarts-app, waarmee de gebruiker de website-informatie beter kan beheren en persoonlijke informatie, zoals vragen aan de huisarts of medicatie, kan toevoegen. thuis_arts_1Daarnaast wordt Thuisarts.nl verder uitgebreid met korte films, afbeeldingen en zelftriage. Dat Thuisarts.nl in een behoefte voorziet, blijkt uit het toenemend aantal bezoekers (meer dan 50.000 per dag) en de positieve reacties van zowel publiek als professionals.

Medische informatie vaak onacceptabel
Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Het NHG vindt het belangrijk dat gezondheidsinformatie op internet betrouwbaar en onafhankelijk is, dat is vaak niet het geval, onder meer omdat aanbieders vaak commerciële belangen dienen. Bovendien is het aanbod van medische informatie op het internet ontzettend groot en onoverzichtelijk. Met Thuisarts.nl weet de patiënt zeker dat de informatie voor honderd procent betrouwbaar is. Patiënten krijgen op de site adviezen over wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven en hun klachten aan te pakken. Ook staat duidelijk aangegeven wanneer het nodig is om naar de huisarts te gaan.

Voor, tijdens en na consult
Vanachter de computer, tablet of smartphone kan men met Thuisarts.nl zelf inschatten of een bezoek aan de huisarts noodzakelijk is. Als dat het geval is kan de patiënt zich nu ook beter voorbereiden op een consult bij de huisarts. De huisarts kan tijdens het consult de website benutten voor extra toelichting, bijvoorbeeld aan de hand van de anatomische afbeeldingen. De patiënt kan nadien alles nog eens rustig nalezen.

Bron: NHG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen