Nationaal MS fonds bekroont winnaar fototentoonstelling ‘Ik kan leven met MS’

Array

Bekende fotograaf Govert de Roos koos winnende foto van Jan Gert Aafjes uit Wormerveer
Jan Gert Aafjes uit Wormerveer is tijdens de Nationale MS Dag uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd met het thema ‘Ik kan leven met MS’. De winnaar werd in het Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem gekozen uit tien finalisten afkomstig uit heel Nederland die hun meest positieve foto binnen dit thema hadden ingezonden. Bekende fotograaf Govert de Roos beoordeelde de foto’s niet alleen op het verhaal achter de foto, maar ook op uitstraling, kracht en positiviteit. Tijdens de bekendmaking werd tevens de UniteMS Facebook pagina door Merck Serono en het Nationaal MS Fonds gelanceerd. Hier kunnen mensen die te maken hebben met MS nog makkelijker met elkaar in contact komen om ervaringen te delen, vragen te stellen en samen een leven met MS positief in te vullen: www.facebook.com/unitems

foto unite msPrachtige momenten
Een leven met MS bestaat niet alleen uit medicatieplannen en zware tijden, het kent ook prachtige momenten. De 10 meest aansprekende en mooiste fotoverhalen werden tijdens de Nationale MS dag tentoongesteld met Jan Gert Aafjes als overtuigende winnaar: “Samen met vrienden ga ik ieder jaar vijf dagen op vakantie naar een plaats van mijn keuze, dit jaar hebben we Praag bezocht. Mijn reflectie in een etalage in de duurste winkelstraat deed mij realiseren dat ik kan leven met mijn spiegelbeeld en met MS, wat mij inspireerde tot het maken van deze foto.”

Kracht
“Deze foto greep mij meteen, hij straalt zoveel kracht en positiviteit uit”, aldus Govert de Roos. “Daarnaast stond deze foto het dichtst bij het thema Ik kan leven met MS, want de foto is een zogenaamde ‘selfie’. Doordat de foto zelfgemaakt is, komt de kracht en schoonheid van een leven met MS alleen maar beter tot uiting. Het gaat er in deze fotowedstrijd om dat mensen met MS gemotiveerd en geactiveerd worden om zelf te gaan fotograferen. En dat heeft Jan Gert gedaan, met overtuigend winnend resultaat.”

Samen sterk
De top 10 inzendingen zijn ook te zien op de nieuwe UniteMS Facebookpagina die door Merck Serono* in samenwerking met het Nationaal MS Fonds is gelanceerd. Dit platform is een plek waar gedachten, ideeën en ervaringen over een leven met  MS gedeeld kunnen worden. Astrid Hussaarts van Nationaal MS Fonds zegt hierover: “Allereerst zijn we heel erg trots op iedereen die deelgenomen heeft aan deze fotowedstrijd. Het niveau van de inzendingen was erg hoog, het is dan ook fantastisch om een selectie op de nieuwe UniteMS Facebookpagina te kunnen tonen en een leven met MS op deze manier voor iedereen op positieve wijze zichtbaar te maken. We hopen dat deze online community bijdraagt aan het bieden van een platform voor patiënten met MS waar men ervaringen kan delen en vragen kan stellen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen