Varend ziekenhuis Africa Mercy kan nu nog meer patiënten helpen

Array

De internationale medische hulporganisatie Mercy Ships heeft onlangs een deel van haar varend ziekenhuis Africa Mercy gerenoveerd. Zo zijn de zes operatiekamers teruggebracht tot vijf, en kon mede daardoor het aantal ziekenhuisbedden verhoogd worden. Omdat de vijf operatiekamers effectiever gebruikt gaan worden is de winst van de renovatie aanzienlijk: maar liefst 20% meer mensen kan geholpen worden. Voor de komende maanden is dat goed nieuws. De Africa Mercy is namelijk op weg naar de Republiek Congo, waar voor het eerst in het bestaan van Mercy Ships aangelegd wordt. Mercy Ships is door de overheid uitgenodigd om tien maanden lang de veelal zeer arme inwoners medische zorg te verlenen. Verwacht wordt dat door de renovatie ruim 2.000 patiënten geopereerd kunnen worden en de medische zorg na hun operatie kunnen ontvangen.

zt5j_operatiekamerNaast de gratis operaties worden nog eens vele duizenden mensen geholpen aan oogproblemen zoals staar, en verzorgt Mercy Ships ook opleidingen voor lokale artsen en verpleegkundigen. De impact van het werk van Mercy Ships is enorm. Omdat alle 450 medewerkers aan boord hun werk verrichten zonder vergoeding, kan de medische zorg gratis worden aangeboden. Ook omdat vele duizenden donateurs het werk van Mercy Ships steunen. Het Nederlandse kantoor is in Rotterdam gevestigd. In 2015 bestaat Mercy Ships Holland 25 jaar. Mercy Ships Internationaal hoopt over enkele jaren een tweede schip in de vaart te brengen, en men hoopt op bedrijven, particulieren en fondsen die de miljoeneninvestering voor dit tweede schip mogelijk maken.
Voor informatie over Mercy Ships, kijk op: www.mercyships.nl
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen