Ton van Dijk benoemd tot lid Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds

Array

Op 28 mei jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van KNCV Tuberculosefonds de heer A.A.H.M. (Ton) van Dijk benoemd tot lid van de Raad van Toezicht op voordracht van GGD Nederland. Ton van Dijk volgt dr. J.M.M. (Sjaak) de Gouw op in de Raad van Toezicht. Sjaak de Gouw treedt, na het vervullen van twee benoemingstermijnen, volgens rooster terug uit de Raad van Toezicht. De overige leden van de Raad van Toezicht zijn mevrouw D. (Dina) Boonstra (voorzitter), mevrouw X. (Xiaoling) Sun, mevrouw M. (Maartje) van Putten en de heren dr. M. (Maurits) Verhagen en prof. dr. J.M.A. (Joep) Lange.

KNCV_Portret hr v Dijk 01Ton van Dijk
De heer Van Dijk is sinds 1999 directeur Volksgezondheid en Zorg van de gemeente Den Haag en directeur van de GGD Den Haag. Na zijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1978) en zijn huisartsenopleiding (1979) werkte Van Dijk van 1981 tot 1985 als tropenarts in Ghana. Vervolgens vervulde hij verschillende functies bij de Basisgezondheidsdienst Noord-Limburg (Venlo) en de GGD Midden-Holland.

Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds
De Raad van Toezicht bestaat uit vijf tot zeven natuurlijke personen en heeft als taak toezicht te houden, zowel voor- als achteraf, op het gevoerde bestuur en de algemene gang van zaken binnen KNCV Tuberculosefonds. Leden van de Raad van Toezicht werken onafhankelijk en onbezoldigd. De Raad van Toezicht moet onder meer goedkeuring verlenen aan het financiële beleid van de organisatie, het aangaan van strategische samenwerkingsovereenkomsten en voor het voortbestaan van de organisatie van belang zijnde directiebesluiten. Daarnaast adviseert de Raad van Toezicht inhoudelijk over te volgen beleid en strategie van KNCV Tuberculosefonds.

KNCV Tuberculosefonds
KNCV Tuberculosefonds is de belangrijkste organisatie die zich al ruim honderd jaar inzet voor het terugdringen van tuberculose in Nederland en in de wereld. Tuberculose is een besmettelijke en dodelijke infectieziekte. Wereldwijd krijgen jaarlijks ongeveer negen miljoen mensen tuberculose, hiervan sterven ongeveer 1,5 miljoen mensen. Onnodig, want patiënten kunnen door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig genezen. Tuberculose is wereldwijd dodelijke infectieziekte nummer 2. KNCV Tuberculosefonds redt met haar activiteiten wereldwijd vele levens. Kijk voor meer informatie op www.tuberculose.nl en www.stoptbc.nl

 

Recente artikelen