‘Samen op de vertrouwde voet verder’

Array

Nu zeven gemeenten in de regio Alblasserwaard-Rivierenland hebben besloten de thuiszorg aan te besteden, staat er veel te gebeuren. Een aantal grote thuiszorgorganisaties die nu actief zijn krijgen geen contract voor de komende jaren. Daardoor komen er in de regio zo`n 500 huishoudelijk hulpen op straat te staan. En, minstens zo belangrijk, hierdoor dreigen veel clienten hun vertrouwde hulp kwijt te raken.
“Mensen komen soms al jaren bij elkaar over de vloer en hebben een vertrouwensband opgebouwd, dat is voor beide partijen prettig werken. Clienten hoeven niet voor de zoveelste keer uit te leggen waar de stofzuiger staat en voelen zich op hun gemak bij hun vertrouwde hulp. Voor medewerkers is het ook prettig om te werken bij mensen met wie ze een persoonlijke band hebben. Dat alles dreigt volgend jaar te veranderen. Het is heel begrijpelijk dat zowel medewerkers als ouderen hier onrustig van worden“, zegt Karin Scheffer, directeur van Thuiszorgorganisatie InHolland.

Ze wil de noodgedwongen overgang voor iedereen zo soepel mogelijk laten verlopen zodat zowel clienten als thuiszorgpersoneel zo min mogelijk last hebben van de nieuwe situatie. ThuiszorgInHolland wil alle ontslagen medewerkers per direct aannemen zodat ze hun werk voort kunnen zetten, het liefst onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Belangrijkste daarbij is dat ze hun oude clienten mee mogen nemen. “Op die manier hebben ze zo min mogelijk last van de veranderingen”, aldus Scheffer. “Gewoon samen op de vertrouwde voet verder.”

De gemeente houdt op 29 november in de Evenementenhal in Gorinchem een bijeenkomst over de veranderingen in de thuiszorg, zowel thuiszorgpersoneel als clienten zijn hier van harte welkom. Clienten hebben een brief ontvangen over de bijeenkomst en daarbij ook een keuzeformulier waarop men moet aangeven naar welke van de tien thuiszorgorganisaties volgend jaar de voorkeur uitgaat.

Wilt u dus graag dat alles bij het oude blijft en uw vertrouwde hulp ook volgend jaar weer bij u kan komen werken, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst. Daar staat ThuiszorgInHolland op de beurs en regelen wij dat u en uw hulp samen bij ons verder kunnen. Bent u verhindert om te komen, dan kunt u bellen met 023-8200150 om een afspraak te maken.

Thuiszorgmedewerkers die volgend jaar graag willen blijven werken bij hun bestaande clienten kunnen op de beurs een afspraak maken voor een sollicitatiegesprek.

ThuiszorgInHolland werkt sinds 2007 landelijk, inmiddels in bijna 50 gemeenten. Het is van oorsprong een familiebedrijf waardoor de lijntjes kort zijn en de drempel laag is. Clienten worden niet als nummer behandeld en wederzijds vertrouwen is een belangrijk speerpunt. Clienten kunnen erop vertrouwen dat er strikte normen en waarden worden gehandhaafd. We respecteren ieders privacy en geloofsovertuiging. ThuiszorgInHolland werkt met zorgcoördinatoren die zelf ook in de regio wonen, zij kennen zowel medewerkers als clienten allemaal persoonlijk.
ThuiszorgInHolland heeft ruime ervaring met een dergelijke overgang naar een nieuwe thuiszorgsituatie. In plaatsen als Breda en Vianen hebben wij duizenden nieuwe clienten overgenomen die op die manier hun vertrouwde hulp konden behouden.

//einde bericht

Bron: ThuiszorgInHolland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen