CbusineZ: De kans dat de zorgwereld nieuwe oplossingen direct omarmt is klein

Array

Wij willen niet wachten met innovaties tot er een groot draagvlak is” – Joep de Groot, raad van bestuur CbusineZ
“De huidige manier van werken in de zorg, is niet langer houdbaar. De kosten stijgen snel en het tekort aan personeel in de zorg loopt op. Daarnaast willen we dat de patient meer aan het roer komt en de kwaliteit inzichtelijker wordt. Wat we daarvoor nodig hebben zijn innovatieve maatschappelijke ondernemers die op een andere manier kijken naar de zorg en die laten zien dat het ook anders kán. CbusineZ, de zorginnovatie- en participatiemaatschappij van CZ, zorgt ervoor dat zorginnovaties mogelijk worden. Door zelf als incubator nieuwe initiatieven op te zetten of te participeren in bestaande initiatieven. Wij richten ons op een viertal specifieke thema’s; zelfmanagement, realiseren van zorgaanbod, het verhogen van kwaliteit en verlagen van kosten van de zorg.”

“De kans dat de zorgwereld nieuwe oplossingen direct omarmt is klein. Daarom willen we bij CbusineZ niet wachten met innovaties tot er een groot draagvlak is, we beginnen gewoon. We realiseren en ondersteunen initiatieven waarin we geloven. Projecten waarin knelpunten en kansen gecombineerd worden. Natuurlijk zoeken we daarbij naar aansluiting bij het veld en andere partijen. Bijna alle initiatieven waarbij we betrokken zijn, voeren we gezamenlijk met andere partijen uit. Ondersteuning van dit soort projecten bestaat naar onze mening niet uit het geven van een zak geld. Wij delen onze kennis over de zorg en het opzetten van kleine bedrijven en helpen met ondernemen en groeien.”

“Of we een initiatief ondersteunen, hangt af van verschillende factoren. We gebruiken voor de selectie het gestandaardiseerde stage-gate proces. Wanneer een bedrijf draait, coachen wij de ondernemer naar de volgende fase met de door onszelf ontwikkelde CbusineZ management methode. En als er iets niet goed gaat, durven we ook in te grijpen. We doen alles om ons doel te bereiken: met zorgvernieuwing knelpunten in de zorg oplossen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen