Cadeauregen kinderafdeling en -poli Reinier de Graaf Gasthuis

Array

Foto: Fred Nijs
De kinderafdeling en de kinderpoli zijn op vrijdag 29 juni door Stichting Leven in Delft van het Delfts Studenten Corps (DSC) verblijd met onder meer mobiele Wii consoles met grote tv’s en loopfietsen voor patientjes. De studenten hadden daarvoor 4.500 euro opgehaald.

“Wij zijn allemaal jong geweest en weten hoe vervelend het kan zijn om in het ziekenhuis te liggen, terwijl je vriendjes buiten spelen.” Met die woorden motiveerde Robert Koning van DSC de fraaie gift op de kinderafdeling. Samen met andere studenten van de oudste studentenvereniging van de TU Delft zamelde hij geld in onder de 1650 leden. Stichting Leven in Delft wil een positieve bijdrage  leveren aan de stad.  De som is besteed aan twee grote tv’s, twee verrijdbare tv-meubels, twee Wii’s Fit en Sport, dvd-boxen van Walt Disney en vier loopfietsen.

Robert en vijf medestudenten werden op de kinderafdeling met open armen verwelkomd door kinderartsen, pedagogisch medewerkers, teamleiders van de kinderpoli en het team verpleegkundigen van de kinderafdeling. Zorgcoördinator kinderafdeling Annegret van Puffelen-Leismann was ook van de partij. Zij toonde haar dankbaarheid: “Het is altijd zo mooi om te zien als kinderen op de kinderpoli binnenkomen en zich onmiddellijk storten op de loopfietsen. En weet je: kinderen zijn soms heel ziek wanneer ze Reinier bezoeken. Als ze dan op den duur een beetje zijn opgeknapt, willen ze hun energie kwijt. Met bijvoorbeeld Wii fit kan dat hartstikke goed en hebben ze een hoop plezier.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen