ACTA wint Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur

Array
“Het ACTA-gebouw is in hoge mate excellent”.
Vrijdag 1 juni heeft het gebouw van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur gekregen. De jury noemt het ACTA-gebouw in hoge mate excellent door de betrokkenheid en professionele houding van zowel ACTA als Benthem Crouwel Architekten. Samen ontvingen zij de prijs van 10.000 euro uit handen van Hedy d’Ancona.

Exceptioneel goed uitgewerkte architectuur

De Hedy d’Ancona-prijs is bedoeld voor dienstbare architectuur in de zorgwereld. Het ACTA-gebouw is volgens de jury exceptioneel goed uitgewerkte architectuur; een gebouw van internationale allure. Tot in de kleinste details is het thema, een gestroomlijnde omgeving voor zorg, onderwijs en onderzoek, doorgevoerd. Het gebouw geeft patienten, studenten en onderzoekers vertrouwen in het hoogstaande vak tandheelkunde. In overleg met de VU en Benthem Crouwel Architekten en na toestemming van de organisatie van de prijs krijgt het geldbedrag een mooie bestemming.

bron: Vrije Amsterdam Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen