We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
het vet zal verdampen een hierdoor warmte opnemen van de poten die hierdoor minder snel zullen verbranden (dun vlees laagje)
dus antwoord b
Vet is heter dan het vlees in de kalkoen denk ik. betere geleiding. Dus om heet te houden kan maar niet logisch want dat kan je ook met een deksel bereiken en is veel makkelijker. Af te koelen kan. Want je bedruipt ze met vet om ze niet te laten uitdrogen. Dus dat likkt me een kwestie van minder water uit het vlees verdampen door afkoeling. En het lekkere korstje krijg je niet door het in te smeren maar door knapperig te laten worden on invloed van de hitte zodat het water uit de huid verdwijnt. Ik ben geneigd om ook b te zeggen.
eens met b, als je niet bedruipt worden de poten zwart
Volgens de kookboeken, die ik heb staan, wordt het gedaan om uitdrogen van het vlees te voorkomen
Zie ook http://www.devlamindepan.nl/kookwoordenboek/b/b005.htm
En volgens keukentips tevens om korstvorming te bereiken http://www.keukentips.nl/keukentermen.php?details=22
A dus
Vraag 15: Waarom worden de poten van een kerstkalkoen of ander gevogelte tijdens het braden vaak bedropen met vet?
a) Om een lekker korstje te krijgen.
b) Om het vlees af te koelen.
c) Om het vlees overal heet te houden.
Het juiste antwoord is c, om de poten heet te houden. Het vlees van de poten wordt het malst als het langdurig wordt verhit. Omdat de poten niet erg dik zijn, is de verhouding tussen het volume en het oppervlak kleiner dan bij de rest van de kalkoen. De poten zullen dus sneller afkoelen. Door het vlees te bedruipen met vet, kan het water uit het vlees slechter verdampen. Verdamping kost warmte die wordt onttrokken aan het vlees. Bedruipen met vet voorkomt dus afkoeling.