Tilburg University viert Opening Academisch Jaar 2024 met focus op mentale gezondheid en geluk

Array
Op maandag 2 september 2024 opent Tilburg University het nieuwe academische jaar met een ceremonie in de Aula van het Cobbenhagengebouw. Dit jaar staat het evenement in het teken van een belangrijk en actueel thema: mentale gezondheid en geluk. Dit thema raakt ons allemaal, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak, en als universiteit spelen wij een cruciale rol in het bevorderen van welzijn en geluk binnen onze maatschappij
De middag begint met een keynote van Professor Maureen Sie, hoogleraar filosofie van moreel handelen, die in haar toespraak ingaat op de vraag ‘Hoe gaat het met ons?’. Ze benadert het thema mentale gezondheid vanuit een breed perspectief, waarbij ze niet alleen focust op jongeren en studenten, maar ook op de bredere samenleving. Professor Sie deelt haar inzichten over de uitdagingen en kansen om welzijn te bevorderen binnen de academische wereld. Het programma vervolgt met een muzikaal intermezzo door pianist en componist Jan-Willem Rozenboom, samen met universitair docent Martin Hoondert. Zij laten het publiek ervaren hoe muziek kan bijdragen aan het gevoel van geluk.
Live podcastgesprek
De middag wordt afgesloten met een live podcastgesprek, geleid door universitair docent Roos Slegers. Samen met een divers panel, bestaande uit onder andere vice rector magnificus Jantine Schuit, een student, een docent en een vertrouwenspersoon, wordt dieper ingegaan op het thema mentaal welzijn. Het gesprek richt zich op hoe zowel binnen de universiteit als in de bredere maatschappij mentale gezondheid en welzijn kunnen worden bevorderd.
Programma
Het programma van de Opening van het Academisch jaar duurt ongeveer anderhalf uur en start om 15.00 uur:
Opening rector magnificus en voorzitter Wim van de DonkKeynote professor Maureen SieMuzikaal intermezzo door pianist en componist Jan-Willem Rozenboom en universitair docent Martin HoondertPodcastgesprek geleid door universitair docent Roos SlegersAfsluitende netwerkborrel
Experts Zorg en Welzijn
Het maatschappelijke thema Zorg en Welzijn is een zeer belangrijk thema voor de samenleving en dus ook voor onze universiteit. Een goede mentale en fysieke gezondheid voor iedereen is namelijk een noodzakelijke voorwaarde voor brede welvaart. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan, zowel in ons onderwijs, ons onderzoek maar ook als werkgever voor onze werknemers.

Bron: Zorg en welzijn | Tilburg University  
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen