Niet gecategoriseerd

Kabinet moet ook denken aan de lange termijn bij oplossen problemen in de zorg

Array

Gerjoke Wilmink, Directeur-bestuurder, Alzheimer Nederland

Zorgmedewerkers willen dat het collegegeld voor zorgopleidingen wordt afgeschaft. Het is één van de speerpunten in het manifest van V&VN, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, gericht aan een nieuw kabinet. Alzheimer Nederland ondersteunt dit, maar benadrukt dat er voor de toekomst nog andere aanvullende maatregelen nodig zijn.

Het kabinet moet de huidige uitstroom van zorgpersoneel tegengaan door het werken in de zorg leuker te maken en beter vol te houden. Daarnaast roepen wij de politiek op zich voor te bereiden op een toekomst waarin we – ook met al deze maatregelen – straks onvoldoende zorgmedewerkers zullen hebben.

De vergrijzing gaat hard. Met alleen al meer dan een half miljoen mensen met dementie verwacht rond 2040 zou straks een op de drie werkenden in de zorg moeten werken. Daarom moet het kabinet nu investeren in zorgmedewerkers en tegelijkertijd inzetten op het vermeerderen van het aantal zorgarme jaren. Alzheimer Nederland heeft alle politieke partijen van de nodige input voorzien om dit voor elkaar te krijgen.

Bron: Alzheimer Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.