Medicatieveiligheid, da’s een hele klus
ArrayVan zorgprofessionals wordt verwacht dat ze veilig omgaan met medicatie. Je moet op de hoogte zijn waar en hoe de medicatie bewaard wordt (buiten het bereik van kinderen, wel of niet in de koelkast), dat je weet wat de houdbaarheidsdatum is en bijhoudt tot wanneer de kuur loopt. En, niet te vergeten dat je dubbele controles uitvoert, de verschillende toedieningsvormen kent en correct administreert en registreert in de rapportages en systemen. Medicatieveiligheid is dus een hele verantwoordelijkheid.
Voorkom fouten met medicatie
Veilig omgaan met medicatie is dus veel meer dan alleen de medicatie vergrendelen in het keukenkastje met kinderslotje. En omdat de zorg rond medicatie extreem nauw komt, is een fout zo gemaakt. En fouten met medicatie kunnen grote gevolgen hebben, dodelijke gevolgen zelf. Goed dus om je daarom af te vragen hoe jij medicatieveiligheid waarborgt.
Weer wat geleerd
Medicatieveiligheid is voor de gemiddelde zorgmedewerker dagelijkse kost. Daarom is het oh zo belangrijk dat je weet wat je doet. Én dat je de laatste ontwikkelingen kent. Hoe zorg jij dat je bekwaam blijft rond medicatieveiligheid? Hoe fris je je kennis op? En als zorgorganisatie: hoe heb je dat op een makkelijke manier inzichtelijk voor de inspectie en kwaliteitskeurmerken.
eLearning Medicatieveiligheid
Dat kan eenvoudig met het e-learningpakket Medicatie. Dat bevat de modules over Medicatieveiligheid, Medicatie toedienen en Medisch rekenen.
Je leert waarom dubbele controle nodig is bij bepaalde medicatie en hoe je dat kunt uitvoeren, hoe je de verschillende medicatievormen toedient en hoe je rekent met medicatie. Natuurlijk zijn de modules inclusief veel interactieve casussen, zodat je als cursist lekker praktijkgericht met medicatieveiligheid bezig bent.