Nieuw lid Raad van Toezicht BovenIJ

Array

De Raad van Toezicht van het BovenIJ is recentelijk versterkt met de toetreding van Marian Mourits. Met haar benoeming geeft de Raad van Toezicht verdere invulling op medische inhoud en verbinding van de medische- en toezichtstaken.

Mourits:
‘Het BovenIJ is een bevlogen organisatie  die midden in de samenleving van Amsterdam Noord staat  en zich beweegt van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Graag denk ik mee over de taken op het gebied van preventie en innovatie die hiermee gepaard gaan. De visie van het BovenIJ sluit goed aan bij de opgaven vanuit zowel  het Integraal Zorgakkoord als het Gezond en Actief Leven Akkoord  die noodzakelijk zijn  om de zorg toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief goed te houden. Daar wil ik mij als toezichthouder en voorzitter  van de Auditcommissie Kwaliteit en Veiligheid voor inzetten.

Het BovenIJ is ook een spannende organisatie qua omvang, met erom heen grote ziekenhuizen en vele zelfstandige klinieken, waartussen het een eigen plaats heeft . Dat blijkt ook uit de zichtbare inspanningen van het BovenIJ om enerzijds in te zetten op digitale bereikbaarheid, zoals met de Beter Dichtbij app., maar waarbij ook  de fysieke toegankelijkheid voor hen die daar de voorkeur aangeven in stand blijft. Dat spreekt mij aan.’

Vóór haar toezichthoudende rol bij het BovenIJ was zij tot voor kort gynaecoloog oncoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen en toezichthouder bij Basalt. Zij verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de erfelijke gynaecologische kanker.

Bron: BovenIJ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen