OOvergewicht.tv: vooroordelen over obesitas

Array

Mensen met obesitas en overgewicht hebben het daar zelf naar gemaakt, toch? In de driedelige serie ‘Eigen schuld, dikke bult?’ vertellen experts en ervaringsdeskundigen over oorzaken, gevolgen en de aanpak van obesitas.

Hard nodig, want de helft van de Nederlanders kampt met (ernstig) overgewicht en de gezondheidsrisico’s die daarmee samenhangen. De gratis online uitzendingen zijn bedoeld voor wie zelf last heeft (gehad) van obesitas en overgewicht en voor andere geïnteresseerden of betrokkenen. Opgeven of direct online kijken kan via www.overgewicht.tv .

Krappe stoel

De eerste aflevering op 13 december van 20.00-21.00 uur zoomt in op het stigma rond obesitas. Een te krappe stoel in de wachtkamer, opmerkingen als je een keer een ijsje koopt, negatieve ideeën over jezelf – wat doet dat met je? Hoe deal je met je omgeving en met jezelf?

De twee afleveringen op 17 en 31 januari 2023 gaan over het idee dat je simpelweg minder moet eten en meer bewegen. Waarom werkt het vaak niet zo en wat kun je dan wel doen?

Campagne ‘Eigen schuld, dikke bult?’

De uitzendingen haken aan bij de campagne ‘Eigen schuld, dikke bult?’ van de Nederlandse Stichting Over Gewicht en de net opgerichte Nederlandse Vereniging voor Overgewicht en Obesitas (NVOO), een netwerk van ervaringsdeskundigen, wetenschappers, verpleegkundig specialisten en artsen die zich hard maken voor de aanpak van obesitas.

Overgewicht.tv wordt ondersteund door het Obesitas Platform en Partnerschap Overgewicht Nederland (PON).

Productie: MEDonline International BV en Studio Hoge Heren TV Productions.

Presentatie: Merel van Dorp, met co-host en ervaringsdeskundige Natasja Wijling.

Bron: www.overgewicht.tv

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen