Crowdfunding voor innovatief onderzoek naar hart- en vaatziekten zeer succesvol

Array

De tweede editie van crowdfunding voor innovatief onderzoek naar hart- en vaatzieken is succesvol afgerond. De crowdfunding campagne die de Hartstichting in samenwerking met een aantal talentvolle onderzoekers eerder dit jaar startte via steunmijnonderzoek.hartstichting.nl, heeft ruim 165.000 euro opgeleverd. De Hartstichting verdubbelt het opgehaalde bedrag tot ruim 330.000 euro. Hiermee wordt de komende jaren onderzoek gedaan om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen.

De afgelopen twee maanden kon het publiek een bijdrage leveren aan vijf verschillende, innovatieve onderzoeken naar hart- en vaatziekten. Met deze aanpak wil de Hartstichting, in nauwe samenwerking met onderzoekers, wetenschappelijke doorbraken realiseren waar de samenleving behoefte aan heeft én die grote impact hebben op het leven van mensen met hart- en vaatproblemen en hun naasten.

Vijf unieke onderzoeken

Door een bedrag te doneren via een speciaal ontwikkeld platform, ontvingen de donateurs als tegenpresentatie een mooie beloning, zoals een rondleiding door het lab of een uniek college. De Hartstichting zorgde – naast de ontwikkeling van het platform – voor training en  begeleiding van de onderzoekers. Ook benaderde zij haar achterban om donaties te werven. De volgende onderzoekers kunnen met het geld dat ze hebben opgehaald starten met hun eigen onderzoek:

  1. dr. Jessica van Setten (UMC Utrecht); Een betere match tussen donorhart en ontvanger
  1. dr. Mark Schuuring (AMC Amsterdam); Sneller zekerheid over je hart
  1. dr. Anouk Schrantee (AMC Amsterdam); Kan stress een hartstilstand veroorzaken?
  1. dr. Yaël Nossent (LUMC Leiden); Een veilig en snel  medicijn bij een beroerte
  1. dr. Jeanine Roeters van Lennep (Erasmus MC Rotterdam); Heeft de vrouwelijke cyclus invloed op hartklachten?

Alle 5 de onderzoekers hebben binnen de 2 maanden hun doelbedrag behaald, waardoor ze binnenkort hun onderzoek kunnen gaan starten. De looptijd van deze onderzoeken is 2 jaar. De onderzoekers zullen zelf hun donateurs op de hoogte houden van de vorderingen van hun onderzoek.

Bron: hartstichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen