Stichting Me Mam: een platform voor moeders met psychische klachten

Array

Voor moeders die na hun bevalling met psychische klachten te maken krijgen, is nu een stichting in het leven geroepen: Stichting Me Mam. Op vrijdag 16 september 2016 is deze stichting gelanceerd op het Erasmus MC.

Stichting Me Mam is een platform voor moeders die met psychische klachten na een zwangerschap en bevalling te maken krijgen.

De stichting is opgericht vanuit het uitgangspunt dat iedere moeder die na een bevalling psychische klachten ervaart recht heeft op adequate ondersteuning. Me Mam vindt het belangrijk dat moeders zelf keuzes kunnen maken tijdens het herstelproces. En om de juiste keuze te kunnen maken, is het nodig dat er informatie beschikbaar is.

Psychische gezondheid van moeders verbeteren

Met het delen van informatie, het uitvoeren van projecten, het bevorderen van samenwerking en het uitwisselen van diverse ervaringen is het uiteindelijke doel om de psychische gezondheid van moeders in Nederland te verbeteren.

Geen adviserende rol

De stichting heeft geen adviserende rol, maar is ter ondersteuning van de moeders. Me Mam gaat uit van ervarings- en herstelverhalen, omdat deze verhalen aangeven wat de moeders hebben ervaren en wat hen geholpen heeft om te herstellen. Dat kan ondersteuning zijn vanuit de reguliere zorg, maar ook vanuit de complementaire zorg of zelfs daarbuiten. Voor iedere moeder is dit weer anders.

Samenwerking

Om dit te bewerkstelligen is een optimale samenwerking nodig tussen professionals en ervaringsdeskundigen. Om duidelijk het verschil aan te geven wat wetenschappelijk aangetoond is en wat niet, wordt duidelijk gecommuniceerd welke informatie ‘evidenced based’ is.

Lees meer over Stichting Me Mam op www.memam.nl. Stichting Me Mam is ingeschreven in de KvK op 26 mei 2015 onder nummer 63381281.

Bron: Memam.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen