Klimtijdrit voor jong en oud in nieuwe parkeergarage Amphia

Array
:“Het enige dat je nodig hebt is een fiets, een goede conditie en een goed humeur”

Onder het motto ‘Samen gezonder’ organiseert , samen met de gemeente Breda en wielervereniging Rouleurs op zaterdag 17 september 2016 een klimtijdrit in de nieuwe parkeergarage van het ziekenhuis. Iedereen die van fietsen houdt en zin heeft in een sportieve uitdaging is van harte welkom om deel te nemen. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Amphia, Olof Suttorp zal de klimtijdrit openen en voorzitter Raad van Bestuur om 10.30 uur met het officiële startsein. 

Klimtijdrit

“Als het ziekenhuis van Breda en omstreken en een van de grootste werkgevers in de regio, leek het ons een erg leuk idee om iedereen uit te nodigen om een persoonlijk record neer te zetten tijdens een klimtijdrit in de nieuwe, overdekte parkeergarage”, aldus Olof Suttorp. “Tenslotte hebben wij als ziekenhuis de zorg voor gezondheid hoog in het vaandel staan. Bewegen hoort daar als vanzelfsprekend bij.

Ook de gemeente hecht veel waarde aan vitaliteit en mobiliteit. Vorig jaar organiseerden gemeente en wielervereniging Rouleurs ook een vergelijkbaar succes evenement in de parkeergarage van het nieuwe station.

“We hopen ook nu weer op minstens zoveel enthousiaste deelnemers te mogen rekenen. Het enige dat je namelijk voor deelname nodig hebt is een eigen fiets, een goede conditie en een goed humeur.”

Fietsen voor een goed doel

Olof Suttorp: “Natuurlijk fietsen we vooral voor het plezier, maar wij hebben er ook een goed doel aan gekoppeld, namelijk een kunstwerk dat straks in de tuin van het nieuwe ziekenhuis geplaatst zal worden.

Dit kunstwerk komt er ter nagedachtenis aan het oorlogsdrama die 70 jaar geleden in Breda plaats vond aan de Molengracht. In de bocht van de weg naar de huidige Spoedeisende Hulp werd toen een boerderij getroffen door een uit koers geraakte bom. Tien kinderen en hun tante kwamen daarbij om het leven. Drie grote rode beuken, waren stille getuigen. Deze beuken zijn afgelopen jaar gerooid omdat ze ziek waren. In goed overleg met de nabestaanden van de ramp en de gemeente is afgesproken om een kunstwerk terug te plaatsen als herinnering aan hetgeen is gebeurd. Dit kunstwerk wordt nu ontworpen.

Het inschrijfgeld van de klimtijdrit komt dan ook ten goede aan dit kunstwerk, waarbij Amphia het resterende bedrag zal financieren. Zo wordt het herdenkingswerk straks een beetje van ons allemaal, voor een ramp die ook heel Breda heeft getroffen.”

Iedereen kan inschrijven

Zowel individuele fietsers als bedrijventeams kunnen deze dag de klim omhoog maken. Met een hellingpercentage van 10 % is het parcours voor iedereen met conditie geschikt. Inschrijven kan vanaf 25 juli via  www.amphia.nl/klimtijdrit

Hier is ook meer informatie te vinden over inschrijfgeld, het parcours en de starttijden. Er is plek voor 150 inschrijvers en 60 bedrijventeams (3 leden per team).  Deelnemers die ook aan de Breepark Challenge meedoen maken kans op de titel ‘Klimkoning van Breda’. Samen met dit evenement zal er een combinatieklassement worden opgesteld.

Bron: Amphia

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen