Bernhoven start online spreekuur kindergeneeskunde met FaceTalk

Array

Bernhoven is deze maand gestart met een proef online spreekuur voor de afdeling kindergeneeskunde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de applicatie FaceTalk, dat door het Radboudumc en Qconferencing gezamenlijk is ontwikkeld. Met FaceTalk™ kan de arts met de patiënt beeldbellen en is een reis naar het ziekenhuis voor de patiënt overbodig. Bernhoven zet hiermee een stap richting eHealth en maakt het contact tussen patiënt en arts een stuk eenvoudiger.

Patiënten stellen een direct contact met hun arts erg op prijs, maar een bezoek aan het ziekenhuis kan belastend of tijdrovend zijn. Video-afspraken zijn geschikt voor vervolgafspraken waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij medicatiebegeleiding, het bespreken van uitslagen of het stellen van vragen over de diagnose of behandeling en controle na een ingreep.

Verhogen van de service

Naast de reguliere afspraken op de polikliniek, zitten kinderartsen ook relatief veel aan de telefoon. Telefonische afspraken met ouders zijn niet nieuw, maar in de regel moeten ouders wachten totdat de kinderarts belt. Met FaceTalk loggen ouders op een afgesproken tijdstip in. De arts ziet direct dat er een patiënt in de virtuele wachtkamer zit, net als tijdens het spreekuur in het ziekenhuis.

FaceTalk

De kinderartsen verwachten dat ze met deze applicatie hun service gaan verhogen. Kinderen zijn bij uitstek de mensen van de toekomst die nieuwe technologie snel oppakken. Verwacht wordt dat niet alleen de ouders, maar ook de kinderen het beeldbellen extra waarderen. Met een video-afspraak is er face-to-face contact zonder dat er een lange reis gemaakt hoeft te worden. In Bernhoven leggen de artsen contact met een iPad en op hun desktop hebben ze alle relevante patiëntinformatie bij de hand. Op deze manier zijn zij in staat duidelijk met hun patiënt te communiceren en hen zo goed mogelijk te informeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen