Verbeterde regionale samenwerking door optimale gegevensdeling zorgverleners Heemskerk

Array

Optimale gegevensdeling bij zorgverleners in regio Heemskerk
In regio Heemskerk maakt Huisartsenpraktijk Noordzij al enige tijd gebruik van het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS) vanwege de mogelijkheid om relevante dossierinformatie te delen met ketenpartners en het overzichtelijk maken van het werk van de POH. Vanuit deze visie wil de huisartsenpraktijk graag bestaande samenwerkingen met verschillende disciplines verbeteren en voorkomen dat er allerlei externe systemen de huisartsenpraktijk inkomen. Onlangs heeft de praktijk in overleg met de afdeling Psychiatrie van het Rode Kruis besloten de samenwerking rondom GGZ-zorg te optimaliseren en gezamenlijk het KIS te gebruiken.

Dr. Chris Noordzij van Huisartsenpraktijk Noordzij is voorloper in de regio met zijn kijk op regionale samenwerkingen en wil graag meer mogelijkheden benutten en collega’s hierin enthousiasmeren. Naast het gemak van registratie en gegevensdeling, creëert het centrale dossier ook meer kans tot persoonsgerichte zorg omdat veel informatie reeds bekend is zoals andere ziektebeelden, uitslagen en medicatie.

Geslaagde samenwerking
Behalve het gebruik van de modules Diabetes, COPD, CVRM en VitalHealth e-Vita maakt de huisartspraktijk ook gebruik van de module GGZ waarbij alle gegevens centraal worden bewaard en binnen een paar klikken gedeeld kunnen worden met ketenpartners. Hierdoor wordt onderlinge afstemming tussen de afdeling Psychiatrie van het Rode Kruis en Huisartspraktijk Noordzij eenvoudiger, sneller en kwalitatief beter. De POH-GGZ kan veel efficiënter werken door het gebruiksgemak van de software en eenvoudig de expertise van de afdeling Psychiatrie raadplegen. In het systeem worden bijvoorbeeld de relevante onderdelen van het patiëntendossier gedeeld, zodat zorgverleners geen dubbel werk hoeven te doen. Ook is er een chatfunctie beschikbaar waarmee zorgverleners op een veilige manier online kunnen communiceren.

Met het KIS heb je snel een goed overzicht van de actuele stand van zaken van bijvoorbeeld een diabetes patiënt en maakt een goede samenwerking met andere hulpverleners eenvoudiger”, vertelt Chris Noordzij, huisarts en initiatiefnemer bij Huisartsenpraktijk Noordzij. Ook Drs. A. Tromp, psychiater bij het Rode Kruis Ziekenhuis ziet de voordelen: “De mogelijkheid om laagdrempelig met elkaar te kunnen overleggen en een snelle, volledige overdracht van informatie zijn voorwaarden om iemand goed te kunnen behandelen. ”

Bron: VitalHealth

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen