Medische schoenen ondersteunen zorgverlener bij zware taak

Array

De werkdruk bij zorgprofessionals is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. In de zorgsector wordt flink bezuinigd waardoor lange werkdagen veelvuldig voorkomen. Het is dan ook niet vreemd dat 85% van de zorgprofessionals wel eens lichamelijke klachten ervaart. Voornamelijk de voeten, rug en schouders krijgen het te verduren. Een goede houding is dan ook een vereiste.

Het is daarom verstandig om werkschoenen met voldoende comfort te dragen zodat je óók jezelf goed verzorgt.

Comfort als uitgangspunt
Om iedere dag weer voor anderen klaar te staan is het belangrijk om eerst goed voor jezelf te zorgen. Toch is het maar een klein deel van de zorgprofessionals die dit daadwerkelijk doet. Comfortabele werkschoenen zijn hierbij een prioriteit. Maar aan welke eisen moeten je werkschoenen voldoen?

Ga voor schoenen met een gesloten hiel. Dit biedt de voet namelijk meer ondersteuning, maar is ook een stukje veiliger. Let daarnaast op een goed (voorgevormd) voetbed en een volledig gesloten neus. Naast dat dit hygiënisch verantwoord is, biedt dit ook de nodige bescherming voor vallende voorwerpen. Zorg er echter wel voor dat de voet voldoende ventilatie krijgt. Een goede zool is zo ontworpen dat hij je voet goed ondersteunt en positief bijdraagt aan een goede werkhouding. Daarnaast moet een schoenzool in een medische omgeving veel frictie geven en bij voorkeur weinig geluid maken. Een stroeve zool vermindert de kans op uitglijden.

33% ervaart voetklachten
Uit onderzoek blijkt dat in het afgelopen jaar één op de drie zorgprofessionals problemen heeft gehad aan de voeten en/of enkels. Bij 5,4% waren deze klachten zelfs zo ernstig dat zij het werk niet konden voortzetten. Daarnaast komen problemen in de rug, nek en schouders regelmatig voor. Deze pijnlijke ongemakken komen vaak voort uit een verkeerde werkhouding. Met goed beroepsschoeisel kunnen deze problemen voorkomen worden.

Medische klompen
Zorg ervoor dat jij als zorgprofessional wél goed voor jezelf zorgt en maak gebruik van speciaal vervaardigde werkschoenen. Zo zijn er bijvoorbeeld de medische klompen van Crocs die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een staand beroep. De collectie van Crocs@work voldoet aan de gestelde eisen binnen de zorgsector en beschikt over de juiste certificering. Hiermee zorgen zij voor optimaal comfort op de werkvloer. Deze klompen zijn geschikt voor meerdere medische beroepen en kunnen gedragen worden door zowel de medicus, de verpleegkundige als de OK specialist.

Dat extra comfort wordt gerealiseerd door het duurzame Croslite™ materiaal. Dit materiaal zorgt voor een maximale lichtgewicht schokdemping en de perfecte pasvorm. De zool heeft het slipbestendige Crocs Lock profile, waardoor je de Crocs@work™ medische klompen zelfs aan mag in de operatiekamer. Crocs@work staat voor optimaal voetcomfort, hoe lang je dienst ook is.

Eén waarschuwing; als jouw collega’s ontdekken hoe comfortabel jouw Crocs@work™ zijn, loop je het risico dat je collega’s er met jouw werkschoenen vandoor gaan. Zet ze na je dienst dus goed weg! Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je trouwe medische klompen stiekem nog een paar extra diensten draaien. Dan komen jouw collega’s er snel achter waar jouw voeten toch die tomeloze energie vandaan halen!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen