Vandaag comparitie Stichting Rookpreventie Jeugd vs Staat der Nederlanden

Array

Stichting Rookpreventie Jeugd heeft de Staat der Nederlanden begin 2014 voor de rechter gedaagd om een einde te maken aan de structurele, veel te grote invloed van de tabakslobby op het anti-rookbeleid van de overheid. Daarmee schendt Nederland het zelf ondertekende internationale rookverdrag, het FCTC-verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie. De advocaat van de Stichting in deze zaak is mr. Phon van den Biesen.
De rechtbank heeft besliste in februari dat er een zogenaamde “comparitie” moet plaatsvinden.Normaal gesproken vindt dat plaats ten overstaan van één rechter maar in ons geval wordt het een voltallige “meervoudige kamer” (drie rechters). De hele tekst van de dagvaarding staat hier.

Wanda-de-KanterWanda de Kanter:“Het ministerie van Volksgezondheid kan beter het ministerie van Ziekte heten” In een online interview met psychiater Esther van Fenema van het Leids Universitair Medisch Centrum in een aflevering van Café Weltschmerz vertelde de Kanter dat het ministerie van VWS meer mensen ziek te maakt in plaats van dat zij stuurt op “gezond” beleid over tabak.

In het interview van een half uur geeft longarts Wanda de Kanter een uitgebreide toelichting op de redenen voor Stichting Rookpreventie Jeugd om de Staat der Nederlanden voor de rechter te dagen over de vele illegale contacten van de overheid met de tabakslobby. Wanda de Kanter is oprichter en voorzitter van de stichting.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen