Martha Flora introduceert unieke dementiezorgopleiding Hippocampus

Array

dementieLeeromgeving met vooruitstrevende benadering en innovatieve onderwijsmethodes over de mens met dementie
Ruim 260.000 Nederlanders lijden aan de ernstige hersenaandoening dementie. Van ruim tien procent van de mensen boven de 65 jaar verandert hierdoor het leven ingrijpend. En wat te denken van hun mantelzorgers?  Het is de bedoeling dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, maar dat is niet altijd mogelijk. En dat in een fase waarin de zorgdraag bijzonder complex is. Een zeer ingrijpend proces voor betrokkenen, familie en zorgverleners.

Waarom Martha Flora Hippocampus?
Met haar zorginnovatie draagt Martha Flora maatschappelijk bij aan het verbeteren van de zorg voor mensen met dementie. Leren over dementie is daarbij cruciaal en daarom heeft Martha Flora haar inzichten doorvertaald naar een unieke leeromgeving voor zowel professionals als mantelzorgers: de Martha Flora Hippocampus.

Het volledige bericht leest u hier hier.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen