Concert tegen Reuma – Steun baanbrekend onderzoek!
ArrayVrijdag 29 mei 2015 Paleis Het Loo te Apeldoorn
Dit is amateurvioliste Joke Bleumink. Toen reuma haar het spelen onmogelijk maakte, ging ze niet bij de pakken neerzitten. In plaats van vioolspelen, ging ze violen bouwen.
Met vier van die prachtige exemplaren organiseert ze nu een uniek concert. De musici van het Valerius Ensemble van HET Symfonie Orkest (voorheen het Orkest van het Oosten) uit Enschede laten maar wat graag horen welke prachtige klanken zij uit de violen en cello van Joke kunnen halen. Daarom ruilen zij voor deze gelegenheid hun eigen instrumenten in voor deze unieke instrumenten.
Concert voor de wetenschap
Joke organiseert haar concert met een missie. De opbrengst van de kaartverkoop komt helemaal ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek van professor Marcel Karperien van de Universiteit Twente.
Veelbelovend onderzoek
Professor Marcel Karperien wil korte metten maken met artrose, een vorm van reuma die meer dan 1 miljoen mensen in Nederland treft. Hij ontwikkelt de injecteerbare pleister tegen artrose, die kapot kraakbeen in het gewricht weer laat herstellen. Als kraakbeen herstelt, nemen pijn en beperkingen door artrose af. Dit kan dé oplossing voor miljoenen mensen in binnen- en buitenland betekenen. Klik hier voor meer achtergrond informatie.
Wilt u dit onderzoek steunen en wilt u tegelijkertijd een unieke avond op een koninklijke locatie bijwonen? Bestel dan direct uw toegangskaarten.
Toegangskaarten kosten € 50,- per stuk. Hiermee hopen wij een laagdrempelig evenement te organiseren waar iedereen welkom is.
Als u in de positie bent om meer bij te dragen aan het onderzoek van Marcel Karperien, dan stellen wij een vrijwillige extra donatie bijzonder op prijs. U kunt dit bij uw bestelling aangeven. Hartelijk dank!
Programma
Bekijk hier het programma van deze unieke avond.
Verhinderd?
Hebben het verhaal van Joke en het doel van dit concert u geraakt, maar kunt u helaas niet aanwezig zijn op vrijdag 29 mei 2015? Steun dan dit onderzoek via ons crowdfunding platform.
Bron: Universiteit Twente