Deelnemers gezocht voor Fitter na kanker

Array

Chronisch-vermoeidheidssyndroom-CVSOnderzoek naar twee verschillende internettherapieën voor vermoeidheid na kanker
Ongeveer een kwart van alle kankerpatiënten blijft na een medische kankerbehandeling last houden van ernstige vermoeidheidsklachten. Om het zorgaanbod te verbeteren voor deze mensen zijn het Helen Dowling Instituut (www.hdi.nl) en Roessingh Research and Development (www.rrd.nl) samen het onderzoek ‘Fitter na kanker’ gestart. Doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de werking van twee verschillende internettherapieën in het verminderen van vermoeidheid na kanker. Voor dit onderzoek kunnen deelnemers zich nog aanmelden tot 1 mei 2015.

Chronische vermoeidheid na kanker
Vermoeidheid na kanker is één van de meest voorkomende klachten na kanker. Het is heel beperkend en beangstigend. Internettherapie kan uitkomst bieden, omdat het geheel thuis gevolgd kan worden wanneer het de patiënt het beste uit komt.

Deelnemen?
Wij zijn op zoek naar mensen die in het verleden kanker hebben gehad en nog steeds last hebben van ernstige vermoeidheid. Deelnemers krijgen een internettherapie aangeboden: een begeleid door een psycholoog, of een begeleid door een fysiotherapeut. Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar www.fitternakanker.nl. Dit onderzoek wordt mogelijk gemaakt door het Alpe d’HuZes/ KWF-fonds.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen