Steeds vaker overlast van verwarde personen bij meldkamers en politie
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 01 april 2015 - 13:04
Array
De politie heeft het weer drukker gekregen met overlast die verwarde en overspannen personen veroorzaken, aldus berichtgeving van ANP. In 2014 moest de politie bijna 60.000 keer uitrukken, waar het in 2013 om een kleine 52.000 meldingen ging. Vergeleken met 2011 steeg het aantal incidenten door verwarde mensen zelfs met 47 procent. In dat jaar ging het namelijk om zo’n 40.000 meldingen. Sinds 2012 is de eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg hoger. Janine Budding van MedicalFacts verwacht dat deze bezuinigingen op GGZ een toename van zorgmijders met zich mee heeft gebracht. Daarnaast de behandeld de geestelijke gezondheidsdienst haar patiënten steeds vaker intern, hetgeen ook drempelverhogend werkt.
Ook het aantal meldingen door drugs- en alcoholproblematiek neemt toe.
“Verwarde personen zijn patiënten horen niet met handboeien om in een politieauto, laat staan in een politiecel als zij geen strafbare feiten hebben gepleegd”, zegt Henk Essen van de Nationale Politie, “Een aanzienlijk deel van het werk van de politie is op dit moment gerelateerd aan psychiatrische en psychosociale problemen, en aan verslavingsproblematiek.”
Minister Schippers acht het mogelijk dat de toename te wijten is aan de economische crisis.
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.
Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.
De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.