Online keuzehulp voor mensen met Diabetes

Array

Einde van het jaar is het traditioneel de periode waarin consumenten kunnen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Speciaal voor mensen met diabetes is er nu een website die helpt om op een overzichtelijke manier meer informatie te krijgen over de vergoeding van met name bloedglucosemeters en de bijbehorende testmaterialen. Deze website, www.diabetesvergoedingen.nl, is in het leven geroepen door Bayer om patiënten te helpen de voor hen juiste keuze te maken.

De grote verandering voor 2015 is dat met name bij de vergoeding van de bloedglucosemeters en de testmaterialen er nieuwe contracten zijn afgesloten tussen de leveranciers en de zorgverzekeraars.

geld-en-zorg-212Dit kan betekenen voor mensen met diabetes, dat materialen die zij tot op heden gebruikten, niet langer vergoed worden. Ook kan het zijn dat zorgverleners andere materialen moeten gaan leveren. Voor beide partijen heeft Bayer geprobeerd dit zo overzichtelijk mogelijk op een rijtje te zetten. Zo kan de patiënt zien of er in zijn situatie iets gaat veranderen en hier vooraf worden ingeschat of er iets wijzigt en bestaat de keuze om hier iets mee te doen.

Een ander belangrijk punt is de kwaliteit en nauwkeurigheid van de geleverde bloedglucosemeters. Bloedglucosemeters die vanaf 1 januari 2015 worden geleverd moeten voldoen aan de nieuwe internationale kwaliteitseis ISO 15197:2013. Op de website kunt u zien welke bloedglucosemeters ISO 2013 gecertificeerd zijn en dus voldoen aan deze nieuwe ISO kwaliteitsnorm.

Bayer is al meer dan 40 jaar toegewijd aan het leveren van innovatieve oplossingen die mensen met diabetes kunnen helpen.

Bron: Bayer HealthCare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen