Wat verandert er in de GGZ?

Array

kwaliteitDe rol van de huisarts en POH-GGZ wordt groter. Niet elk probleem mag zomaar worden verwezen naar de generalistische of specialistische GGZ. Hoe stellen we een diagnose en weten we dan waar deze patiënt met dit probleem het best behandeld kan worden?

Kennen we elkaar en weten we wat de ander te bieden heeft?

Genoeg reden voor het organiseren van een netwerkbijeenkomst: de ‘GGZ Carrousel’

Op dinsdag 20 mei jl. kwamen op initiatief van SCEM,  32 Rotterdamse huisartsen, POH-GGZ en eerstelijnspsychologen bij elkaar om te netwerken. De Carrousel is een bijeenkomst, waarbij de volgende vragen centraal staan:

-Naar wie verwijzen bij psychische klachten en hoe?
-Welke stoornissen worden behandeld?
-Welke behandelmethodieken zijn er?

Volgens één van de aanwezige en enthousiaste huisartsen, Robert Mol, werd het hoog tijd dat GGZ-medewerkers en huisartsen elkaar op regionaal niveau minimaal één keer per jaar in een ontspannen sfeer ontmoeten. Het maakt de contacten gemakkelijker, onderlinge vragen kunnen worden gesteld en ter plekke worden beantwoord en eventuele verwijzing kan hierdoor soepeler verlopen. Er gaat in kader van de kwaliteit van zorg niets boven persoonlijk contact tussen hulpverleners. Dit alles ten bate van de patiënt(e).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen