Noordhoff Health en Cito introduceren Verpleegkundig Rekenen op Maat

Array
Goede rekenvaardigheid is een belangrijke voorwaarde om kwaliteit van zorg te kunnen leveren en de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen. Goed verpleegkundig rekenen blijkt in de praktijk vaak een lastige opgave. Daarom ontwikkelden Noordhoff Health en Cito in samenwerking met de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN) het pakket Verpleegkundig Rekenen op Maat. Het pakket is geschikt voor verpleegkundigen van mbo niveau 4 en hbo-v niveau 5. De kosten per kandidaat zijn 10 euro per jaar voor de e-learning en 18,50 euro per toetsafname.

Het pakket verpleegkundig rekenen bestaat uit een e-learningcursus van Noordhoff Health en een toets van Cito. Zowel de toets als de cursus zijn samengesteld door verpleegkundigen zelf en afgestemd op de praktijk. Het rekenpakket biedt de garantie dat verpleegkundigen veilig en bekwaam kunnen handelen. rekenen-mfMet de uitslag van de toets ziet de verpleegkundige of hij of zij voldoet aan de landelijke norm die gesteld is aan verpleegkundig rekenen door de beroepsvereniging V&VN. De e-learningcursus van Noordhoff Health sluit daar op aan.

Peter Kraft, senior adviseur beroepsonderwijs Cito: ‘Het bieden van een combinatie van een toets en e-learning is een stap voorwaarts voor alle verpleegkundigen in Nederland. Verpleegkundigen kunnen zowel de cursus als de toets zelfstandig en op elke gewenst moment doen. Door het kort opfrissen van de theorie van de vijf domeinen, veel oefenvragen en de casuïstiek bereidt de verpleegkundige zich via de cursus optimaal voor op de toets. De toets geeft een goede indicatie op welke domeinen de verpleegkundige zich nog verder moet verdiepen.’

André Matera, manager Noordhoff Health over het gezamenlijke pakket: ‘Dit pakket biedt een stimulerende aanpak om het rekenprobleem bij verpleegkundigen op te lossen. Dit pakket is daarom voor alle ziekenhuizen erg interessant.’

Over Noordhoff Health
Noordhoff Health stelt zich ten doel producten en diensten te leveren gericht op het voortdurend ontwikkelen en bijhouden van kennis en competenties, zodat studenten en medewerkers in de zorg aantoonbaar bekwaam worden én blijven.

Over Cito
Cito is een internationaal erkend expert op het gebied van het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen. Het pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. Daarnaast verzorgt Cito trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert de organisatie uit voor onderwijsinstellingen, overheden en bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen