Klinisch geriater Arend Arends was voorzitter van het symposium.

Veel belangstelling voor symposium Alzheimercentrum zuidwest Nederland

Array

Op woensdag 5 maart organiseerde het Alzheimercentrum zuidwest Nederland bij haar Havenziekenhuis-locatie een symposium over het regionale dementienetwerk in Rotterdam Rijnmond en casemanagement voor patiënten met een dementie. Het centrale thema was: ‘Samen bouwen aan een krachtige dijk tegen dementie. Hoe versterken we elkaar in de regionale dementiezorg?’ De bijeenkomst trok 80 belangstellenden.

De middag en avond waren bedoeld voor alle medewerkers die betrokken zijn bij de ketenzorg dementie, zoals casemanagers, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, leidinggevenden en medisch specialisten en medewerkers in het ziekenhuis, die werken in de dementieketen. Er werd volop informatie uitgewisseld en er werd gesproken over het verder ontwikkelen en verbeteren van de samenwerking binnen de keten dementie in Rotterdam Rijnmond. Arend Arends, klinisch geriater bij het

Klinisch geriater Arend Arends was voorzitter van het symposium.

Klinisch geriater Arend Arends was voorzitter van het symposium.

Havenziekenhuis en het Alzheimercentrum zuidwest Nederland, was voorzitter van het symposium.
Deelnemers konden luisteren naar presentaties over gestandaardiseerde zorgdiagnostiek, het beroepsprofiel van de casemanager, de gewenste competenties, intervisie, medicatie en gedragsproblematiek bij patiënten met persoonlijkheidsstoornissen. Ook kwamen de rol van de ergotherapeut en de ethische aspecten van thuiswonende mensen met dementie aan de orde.
Het Havenziekenhuis heeft een bijzondere samenwerking met een aantal thuiszorg-organisaties voor de begeleiding van patiënten met een dementie.
De professionals in de keten zijn het met elkaar eens dat mensen die zich casemanager noemen ook de competenties van een casemanager moeten hebben, evenals de opleiding volgens het beroepsprofiel zoals afgesproken in de werkgroep casemanagers van de V&VN. Ook moet een casemanager onafhankelijk van de organisatie waarbij deze werkt kunnen werken, waarbij het belang van de patiënt voorop moet staan. Zij zullen zich daarvoor sterk maken in de stedelijke keten dementie.

Bron: Havenziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen